Lidl zet betaalbare VanMoof-concurrent in de markt

Crivit Urban e-bike Lidl header
© Lidl
Lidl heeft het hippe ontwerp van VanMoof en Cowboy e-bikes vastgegrepen en omgezet naar een eigen, goedkopere urban e-bike. Het prijskaartje? Slechts 1.299 euro.

Waar je bij Cowboy en VanMoof al snel 3.000 euro betaalt, weten we van Lidl dat ze vaker e-bikes tegen bodemprijzen aanbiedt. Vaak gaat het om modellen die qua ontwerp aansluiting vinden bij hun respectievelijke prijspunten. Hoezeer Lidl zijn best doet om consumenten voor een dubbeltje op de eerste rang te laten zitten: unieke, strakke ontwerpen zijn nu eenmaal kostbaar. Niet alleen om te ontwerpen, maar bovenal ook in productiekosten. De Crivit Urban e-bike 27,5 bewijst dat het niet per se zo hoeft te zijn.

Betaalbare VanMoof-concurrent

Het ontwerp doet ons namelijk meteen denken aan dat van Cowboy, VanMoof en Tenways. Hoewel fietsen van dat laatstgenoemde merk zeer scherp geprijsd zijn, is de Crivit Urban e-bike zelfs nog iets goedkoper. De e-bike koop je namelijk al voor 1.299 euro; voor de prijs van één Cowboy koop je dus twee van deze Crivit-fietsen bij Lidl.

Incluis uitneembare batterij

Wat krijg je daarvoor? Eigenlijk precies wat we verwachten van de eerdergenoemde merken. Op het achterwiel vind je een 250 watt motor (M080) van MiVice met een maximaal koppel van 40Nm. Net als elke andere e-bike, ondersteunt die motor je tot maximaal 25 kilometer per uur. Qua autonomie ligt de Crivit Urban eveneens in lijn met concurrenten, met een rijbereik van ongeveer 70 kilometer. De accu zit daarbij in het frame verwerkt, maar is ook uitneembaar om ‘m binnenshuis op te laden.

Crivit Urban e-bike Lidl display
© Lidl

De fiets biedt verder riemaandrijving, een scherm om de trapondersteuning mee in te stellen en wordt standaard geleverd met spatborden en een fietsstandaard. Voor de remmen is voorzien in hydraulische schijfremmen voor- en achter van het merk Tektro.

Enkel online verkrijgbaar

Lidl levert de Crivit Urban e-bike 27,5 vrijwel geheel gemonteerd. Vooralsnog is de fiets enkel via hun eigen webwinkel verkrijgbaar. Daar betaal je 1.299 euro, exclusief verzendkosten van 4,99 euro en een XL-toeslag van 30 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business