Nieuws

Screenshot onthult AI voor Instagram

Instagram
Geruchten dat Meta generatieve AI wil integreren in haar producten doen al langer de ronde. Nu worden de geruchten

Het ziet er naar uit dat Meta een AI-systeem ontwikkelt voor Instagram. Uit een screenshot die Alessandro Paluzzi (@alex193a) op Twitter deelt blijkt dat het voorbereidend werk voor die AI al gedaan is.

Paluzzi is een reverse engineer en software engineer. Hij deelt op Twitter een screenshot uit de Instagram-app waarin de Instagram-AI aan gebruikers wordt voorgesteld. Het is echter onwaarschijnlijk dat het scherm zomaar op zijn telefoon verscheen: vermoedelijk spitte hij het scherm boven uit de code voor de app. Details over hoe hij aan het beeld is geraakt deelt Paluzzi echter niet.

Wat er op het beeld te zien valt, suggereert echter dat er iets groot in de maak is. Dat Meta werkt aan een AI voor Facebook en Instagram doet al langer de ronde. Dankzij de screenshot weten we nu hoe zo’n AI-systeem er voor Instagram uit zou zien.

Net zoals bij andere AI’s het geval is, zal het mogelijk zijn om aan de Meta-chatbot vragen te stellen. Aan pakweg ChatGPT en Bing kan je vragen om berichten in een bepaalde toon of stijl te schrijven. Voor de chatbot in Instagram zal dat net iets anders werken, of daar lijkt het toch op.

30 persoonlijkheden

Bij Meta krijgen gebruikers keuze uit maar liefst 30 verschillende persoonlijkheden. Het is echter raden naar hoe die persoonlijkheden eruit zien: blijft het bij algemene karaktertrekken of gaat het om uitgewerkte persoonlijkheden die aansluiten bij het Instagram-publiek?

Uitgelicht artikel Meta Meta introduceert AI die advertenties personaliseert

Wel zeker is dat je die ‘persoonlijkheid’ kunt vragen om een beschrijving bij je Instagram-posts te verzinnen. Binnenkort hoef je dus niet meer op zoek te gaan naar één of ander pakkend citaat of interessante uitspraak. Dat zou je gewoon aan de ingebouwde AI kunnen vragen, waarna die iets voor jou verzint.

Meta bracht zelf nog geen nieuws over de Instagram-chatbot naar buiten. Het is dus raden naar wanneer de functie uiteindelijk uitgerold zou worden. Het is bovendien goed mogelijk dat de functies nog een beetje veranderen of dat er uiteindelijk toch minder dan dertig persoonlijkheden zijn om uit te kiezen. Of het introductiescherm voor de AI nog aangepast moet worden zal pas blijken wanneer Meta met meer nieuws naar buiten komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business