Nieuws

Lanceringsdatum ASUS Zenfone 10 is gekend

Zenfone 10
© ASUS
Vandaag maakt ASUS bekend dat het de Zenfone 10 op donderdag 29 juni, om 15:00, onthult. De lancering zal plaatsvinden tijdens een online-evenement dat bijgewoond kan worden door wie wil.

Van de Zenfone 10 weten we al dat er een Snapdragon 8 Gen 2-processor aan te pas komt, die de smartphone geschikt moet maken voor eender welke taak je maar kan verzinnen. De high end-chip wordt in alle configuraties vergezeld door 16 GB RAM-geheugen. Voor opslag krijgen gebruikers keus uit een 256 GB-model of een model met 512 GB opslaggeheugen.

Verder zet ASUS met de Zenfone 10 in op de camera. Over cameratypes, lenzen en sensoren wil de producent echter niets kwijt, behalve dat het camerasysteem “volledig vernieuwd” is en wordt bijgestaan door “intelligente features”. Daardoor zou je ook bij weinig licht foto’s van een hoge kwaliteit kunnen nemen. Volgens lekken zal de smartphone wel een primaire camera met een 200 MP-sensor met zich meedragen, al is daar niet bijzonder veel zekerheid over.

Eerder klonk het nog dat de Zenfone 10 het compacte ontwerp van zijn voorganger zou verliezen. ASUS zegt nu echter dat het compacte ontwerp, waarvoor de Zenfone 9 zo geliefd was, behouden blijft. De vraag is dan maar hoeveel er van de beweringen van Pricebaba en Paras Guglani overblijft. Beschouwt ASUS het grotere 6,3-inch scherm dat lekkers op de Zenfone plaatsten als een ‘compacte vormfactor’, of blijft het formaat daadwerkelijk onveranderd?

Wie meer wil weten over de ASUS Zenfone 10 en een antwoord zoekt op deze vragen, kan op 29 juni om 15:00 het lanceringsevenement volgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business