Nieuws

TikTok richt jeugdraad op en verbetert Family Pairing

Facebook TikTok logo
© iStock / 5.15 West
TikTok wil zijn platform veiliger maken voor jongeren. Om dat te doen richt de app een jeugdraad op en verbetert het de Family Pairing-functie.

Actief naar jongeren luisteren is volgens TikTok een van de meest voorname manieren om een veilig platform te ontwikkel en te onthouden. Op die manier wil het platform ervoor zorgen dat de veiligheidsoplossing op maat van het doelpubliek gemaakt worden. De jeugdraad die TikTok nu opricht moet een directe communicatielijn naar die doelgroep vormen. Daardoor moet het makkelijker worden om veranderingen te peilen bij de jongeren die er het meeste impact van ondervinden.

Concrete details over het forum heeft TikTok echter nog niet klaar. In de komende paar maanden komt TikTok hierover met meer nieuws en maakt het bekend hoe jongeren zich kunnen aanmelden voor die raad. Tot die tijd is het echter niet mogelijk om aanspraak te maken op een plek in de jeugdraad.

Familiy Pairing

TikTok wil niet alleen dichter bij jongeren staan, maar ook bij hun ouders. Daarvoor werkt de kortefilmpjesapp nu Family Pairing bij. Via die functie was het al mogelijk om bepaalde woorden of hashtags te filteren, zodat je kind die niet in hun app zien verschijnen. In samenwerking met experts, waaronder het Family Online Safety Institute, heeft TikTok de beschikbare filters verder geoptimaliseerd.

De bedoeling is dat ouders hiermee het filter kunnen aanpassen aan de noden van hun kind. Stel je als ouder een filter in met de Family Pairing-functie, dan zal je kind kunnen zien welke woorden er precies gefilterd zijn. Die aanpak helpt volgens TikTok om dialoog tussen ouder en kind te faciliteren.

Uitgelicht artikel Facebook TikTok logo TikTok experimenteert met chatbot “Tako”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business