Flitsmeister voegt spookrijdermelding toe aan Android Auto

Flitsmeister
© Robin Pierre (Unsplash)/Bewerking door TechPulse
Navigatiedienst Flitsmeister heeft spookrijdermeldingen toegevoegd aan de Android Auto-app. Zo weet je direct als er mogelijk gevaar op je pad ligt.

Flitsmeister waarschuwt sinds 2020 voor spookrijders. Wel werkte dit in eerste instantie enkel voor gebruikers op Android en iOS. Een nieuwe update van de navigatie-app voor Android Auto brengt daar verandering in, meldt Androidworld. Na de update stuurt Flitsmeister ook op Android Auto meldingen van mogelijke spookrijders. Bestuurders worden in zulke situaties verzocht op de rechterbaan te blijven rijden, zodat de spookrijder ‘veilig’ kan passeren.

Voor de spookrijdermeldingen werkt Flitsmeister samen met Bosch. Wrong-way Driver Warning-software van dat bedrijf kan detecteren als een bestuurder de verkeerde weghelft oprijdt. Op zo’n moment stuurt de app direct een waarschuwing dat de bestuurder moet omkeren. Andere gebruikers van de app krijgen daar vervolgens een melding van, zodat ze op de hoogte zijn van mogelijk gevaarlijke verkeerssituaties. Het beperkt zich dus wel tot Flitsmeisters eigen spookrijder-data.

Accuratere snelheidsweergave

Onderdeel van de Flitsmeister-update is ook een accuratere snelheidsweergave. Die moet weer beter overeenkomen met de snelheidsdata die het ophaalt via GPS. Verder voegde Flitsmeister een reminder toe voor geluiden die je uitschakelde in de navigatieapp op Android Auto. Schakelde je een belangrijke melding tijdelijk uit, dan helpt Flitsmeister je te herinneren deze later terug in te schakelen.

Het is één van de grootste Flitsmeister-updates voor Android Auto sinds de app in 2021 beschikbaar kwam op het Automotive-platform. De app is ook beschikbaar voor Apple CarPlay. Recent kwam het Nederlandse bedrijf daarvoor nog met een handige dashboard-modus. Die functie moet intussen voor alle Flitsmeister-gebruikers met een iPhone beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business