Nieuws

Fiat lanceert schattige Topolino met topsnelheid van 45 km/u

Fiat Topolino Dolcevita
De Fiat Topolino Dolcevita. © Fiat
Fiat werkt aan een nieuwe elektrische wagen: de Fiat Topolino. Op basis van de eerste beelden is duidelijk dat Fiat op een klein en schattig autootje mikt.

Wat ons betreft weet Fiat dat doel goed te raken. De Topolino is slechts 2,5 meter lang en krijgt een 5,5 kWh-batterij mee. Daar zou het kleine voertuig een afstand van zo’n 75 kilometer mee kunnen overbruggen. Dat sluit aan bij het doel van de wagen, die ontwikkeld werd voor korte ritten in en rond dicht bebouwde Europese steden. Batterij leeg? Dan zou je op vier uurtjes volledig bijgeladen moeten zijn. Het voertuig heeft daarnaast een maximumsnelheid van 45 km/u – daardoor hoef je geen autorijbewijs te hebben om met de Topolino te mogen rijden, maar volstaat een AM-rijbewijs.  

Fiat-eigenaar Stellantis zei eerder deze week dat de EV in Italië beschikbaar zal zijn voor €9.890. Opmerkelijk is dat je voor dat geld veel meer kan krijgen dan alleen een elektrische auto. De Fiat Topolino zal namelijk aangeboden worden met een hele reeks van accessoires die je niet bij een auto zou verwachten.

© Fiat

Op een van de beelden die Fiat deelt, is te zien hoe een man een douche neemt. Volgens Stellantis werd de douche ontwikkeld “voor de dagen die je aan de Italiaanse kust spendeert”. Hetzelfde kan gezegd wordt over de zetelbekleding, die meteen gebruikt kan worden als strandhanddoek. Krijg je het te warm  of te koud in je wagen? Dan kan je de USB-ventilator aanzetten of wat warm drinken uit je ingebouwde thermosfles halen.

La dolce vita

In België en Nederland is het niet aangeraden om op die manier rond te rijden, maar van de Topolino zal ook een versie zonder deuren beschikbaar zijn. Een koord moet er dan voor zorgen dat je tijdens het rijden niet naar buiten geslingerd wordt en dat indringers uit je auto blijven. In de uitvoering met koord, de ‘dolcevita’-uitvoering, wordt ook het dak omgevormd naar een stoffen plooidak.

© Fiat

De elektrische auto komt tegen het einde van het jaar beschikbaar in Italië. Volgend jaar komt hij beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk.

De reguliere Topolino – © Fiat

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business