Nieuws

Samsung stelt XR-headset uit om Apple Vision Pro te evenaren

VR XR headset
© iStock / cyano66
Niet alleen Apple, maar ook Samsung ontwikkelt een XR-headset. Het merk stelt de lancering daarvan echter met een half jaar uit.

Tijdens WWDC 2023 kondigde Apple zijn peperdure Vision Pro-headset aan. Het apparaat met een kostprijs $3.500 zou de manier waarop we naar virtuele en ‘extended’ realiteiten kijken moeten gaan veranderen. Samsung werkt aan een XR-headset die de Apple Vision Pro moet evenaren. Om dat te kunnen doen moet het bedrijf de lancering van het product echter uitstellen.

Kort na de lancering raakte al bekend dat de lancering van een Samsung XR-headset uitgesteld zou worden. De headset moet een combinatie van VR en AR bieden én moet kunnen concurreren met de headset van Apple. Omdat Samsung nu de interne specificaties van het toestel herneemt, wordt de lancering enige tijd uitgesteld. Volgens SBS Biz zou de vertraging oplopen tot maar liefst zes maanden.

Gedurende die zes maanden zou het Koreaanse technogiebedrijf vooral werken aan een beter display voor de headset. Apple’s Vision Pro toont zo’n 23 miljoen micro-oledpixels. Samsung wil dit aantal minstens evenaren en er mogelijk zelfs op verbeteren. Alleen heeft het bedrijf daarvoor net iets meer tijd nodig dan voorzien.

Samsung mag de lancering van zijn XR-hardware dan wel uitstellen, Google werkt ondertussen verder aan het besturingssysteem dat de headset moet aandrijven. Aanvankelijk had Google zelf plannen om een AR-headset op de markt te brengen, maar die werden geschrapt. In plaats daarvan richt de zoekmachinegigant zijn pijlen op een besturingssysteem voor de XR-headset van Samsung en andere fabrikanten in het Android-ecosysteem.

Uitgelicht artikel Vision Pro Apple onthult XR-headset Vision Pro, volgend jaar beschikbaar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business