Nieuws

De Samsung Galaxy Z Flip 5 en Z Fold 5 worden een pak duurder

Samsung OLED
© Unsplash / Onur Binay
Samsungs nieuwe vouwbare telefoons worden op het einde van de maand gelanceerd. Stilaan krijgen we zicht op meer details, waaronder nu ook de prijs.

Aan het einde van de maand, op 26 juli, lanceert Samsung een aantal nieuwe toestellen. Daaronder horen ook twee nieuwe foldables: de Galaxy Z Flip 5 en de Galaxy Z Fold 5. Het ziet er naar uit dat we in Europa voor die telefoons wat dieper in de buidel zullen moeten tasten.

De prijzen voor Samsungs nieuwe vouwbare toestellen lekten namelijk uit via Dealabs. Dat medium laat weten dat de Franse prijs voor een Galaxy Z Flip 5 op €1.199 komt te liggen. Voor dat geld krijg je een model met 256 GB mee naar huis. Wie meer wil, betaalt €1.339 voor 512 GB aan opslag. Hoe het zit voor het instapmodel, dat met 128 GB aan opslag op de markt verschijnt, wordt niet gezegd.

Vast staat in ieder geval dat de Galaxy Z Flip 5 minstens €50 duurder wordt. Voor het duurdere model klimt de prijs zelfs verder op, met een stijging van €60. Naar alle waarschijnlijkheid worden de Franse prijzen ook in België en Nederland gehanteerd.

Z Fold 5

Voor de Galaxy Z Fold 5 stapelen de eurotekens zich nog hoger op. Het basismodel met 256 GB opslaggeheugen is de jouwe voor €1.899. Wil je wat meer opslaggeheugen? Dan betaal je respectievelijk €2.039 en €2.279 voor 512 GB en 1 TB aan opslag.

Bij de lancering van de Z Fold 4 was deze in Europa maar liefst 100 euro goedkoper. De modellen met meer opslag werden, net zoals bij de Flip 5 het geval was, nog duurder gemaakt. Daar stijgt de prijs met maar liefst €120.

Houd er wel rekening mee dat de genoemde bedragen niet helemaal betrouwbaar zijn. Zoals steeds wanneer details over nieuwe toestellen uitlekken, is het verstandig om deze informatie met een korrel zout te nemen. Uitsluitsel over de prijzen krijgen we pas op 26 juli, wanneer Samsung het Unpacked-evenement organiseert.

AndroidfoldablesgooglemobielsamsungSamsung Galaxy Z Flip 5samsung galaxy Z fold 5smarphonessmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN