Nieuws

Wanneer komt The Little Mermaid naar Disney Plus?

The Little Mermaid
© Disney
The Little Mermaid is sinds 24 mei te zien in de bioscoopzalen. Verwacht wordt dat de film straks ook op Disney Plus verschijnt. De vraag is nu alleen: wanneer?

Disney’s verfilming van de in 1989 uitgebrachte tekenfilm The Little Mermaid verscheen dus op 24 mei in de bioscoop. Het verhaal van de film is net als bij de tekenfilm gebaseerd op een sprookje uit 1837. Met de verfilming krijgt dat verhaal wel een meer hedendaags tintje. The Little Mermaid-fans die liever niet in de bioscoopzaal naar hun favoriete sprookje kijken, moeten afwachten tot Disney de film op fysieke media en streamingsdiensten uitbrengt. Wanneer dat gebeurt is echter onzeker.

Disney heeft namelijk geen vaste tijdlijnen waarbinnen het films buiten de bioscoop uitbrengt. Dat geldt ook voor The Little Mermaid. Wel kunnen we met zekerheid stellen dat het nog wel een tijdje zal duren vooraleer de film op Disney Plus staat te pronken.

Vier maanden wachten

Voor Disney de film op zijn streamingsdienst uitbrengt, moet hij eerst los beschikbaar zijn. Meestal gaat het dan om beschikbaarheid via platformen als Apple TV en Amazon Prime Video. Bij verreweg de meeste films is de losse beschikbaarheid gepland voor ongeveer 90 dagen voordat een film in de bioscoop verscheen. Voor The Little Mermaid geldt dat die termijn pas afloopt in augustus.

Nadien duurt het nog tot enkele maanden tot een film op Disney Plus staat. Avatar 2: The Way of Water kwam op 28 maart los beschikbaar. Ongeveer twee maanden later, op 7 juni, verscheen de film bij de streamingsdienst.

Uitgelicht artikel Secret Invasion Secret Invasion seizoen 1 verschijnt nu op Disney Plus

In uitzonderlijke gevallen wordt van die tijdlijn afgeweken. Frozen 2 verscheen bijvoorbeeld na vier maanden al op de streamingsdienst. Eenzelfde termijn werd aangehouden voor Starwars: The Rise of the Skywalker. Officiële informatie over de tijdlijnen die Disney met The Little Mermaid volgt, is niet beschikbaar.

Duik in het Disney-universum

Het moge duidelijk zijn: de release op Disney Plus laat nog wel even op zich wachten. Tijdens het wachten kun je alvast genieten van de tekenversie van The Little Mermaid of andere films uit het onderwater-universum van Disney.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business