Avatar 2 staat vanaf 7 juni op Disney Plus

Avatar 2
© Disney
Avatar 2 is sinds 14 december in de bioscoop te zien. Thuiskijkers kunnen vanaf 7 juni ook terecht op Disney Plus voor Avatar: The Way of Water.

Disney hanteert normaliter een termijn van vier maanden na de digitale release vooraleer je films op Disney+ kunt kijken. Met Avatar 2 gooit de streaminggigant die termijn in de prullenmand. Iets meer dan twee maanden na de release van de digitale varianten op onder meer Apple TV, is de film ook te zien bij de streamingsdienst.

Daarmee volgt Disney de strategie die het eerder inzette met Star Wars: The Rise of Skywalker. Ook die film stond vrij snel op Disney Plus. Dat gold ook voor Frozen 2, die binnen vier maanden al op het platform verscheen. Die beslissing werd wel deels gedreven door de naderende coronacrisis.

Eindelijk een vervolg

Het werd ook wel eens tijd voor een tweede deel van Avatar. De eerste film verscheen in 2009, met een voor die tijd spectaculaire verfilming en detailweergave. Mocht je het eerste deel nooit hebben gezien: die vind je ook terug op de streamingsdienst.

Uitgelicht artikel The Class of '09 Disney Plus Disney Plus komt met The Night Agent-concurrent

Wat de casting van Avatar 2 betreft: die bestaat voor een groot deel uit de cast van de OG Avatar-film. Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Dileep Rao, CCH Pounder en Matt Gerald maken allemaal hun comeback in deel 2. Het tweede deel werd ook echt als vervolg van de eerste film opgezet – nu een tiental jaar later. Daarin nemen de makers je mee naar het Pandora waar Jake Sully zijn leven heeft voortgezet. Een leven inclusief obstakels én oude dreigingen.

Stream Avatar 2 op Disney+

Avatar 2, ook wel Avatar: The Way of Water, is vanaf 7 juni beschikbaar op Disney+. Tot die tijd kun je gerust de eerste Avatar-film uit 2009 nog eens streamen om het verhaal terug op te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business