Nieuws

Disney Plus komt met The Night Agent-concurrent

The Class of '09 Disney Plus
Met FBI-serie The Night Agent heeft Netflix een regelrecht succesverhaal in handen. Disney Plus hoopt dit succes binnenkort te evenaren met The Class of ‘09.

Liefhebbers van FBI-series wachten waarschijnlijk alvast op het vervolg van het immens populaire The Night Agent. Vier weken na de release topt de serie nog altijd de lijst met best bekeken series af. Dat er een vervolg komt staat overigens al vast – The Night Agent-producent Shawn Ryan bevestigde de komst van een tweede seizoen. Wanneer die op de planning staat, is dan weer ongeweten. Op 10 mei kunnen fans van zulke spionageseries alvast overschakelen naar Disney Plus. Op dat punt brengt de streamingsdienst namelijk zijn The Night Agent-concurrent The Class of ‘09 uit.

FBI door de tijd heen

Een teaser voor die serie vertelt ons alvast dat zware topics niet uit de weg wordt gegaan. Daarbij ontfutselen onderzoekers de aard van gerichtheid, mensheid en de impact van keuzes die we maken in ons leven. Grootschalige veranderingen in het Amerikaanse rechtssysteem spelen een belangrijke rol in het verloop van de serie. Veranderingen die worden aangezet door de rappe uitrol van AI in de samenleving.

Daar kom je overigens niet meteen in terecht. De serie speelt zich namelijk af in meerdere decennia; vanaf het moment dat ze geschoold worden, tot ze de kunstmatige intelligentie in bedwang moeten houden.

Reeks bekende acteurs

Amerikaanse streamingsdiensten FX en Hulu sloegen hun handen ineen om de serie te produceren. Daarbij hebben ze een flinke cast weten te strekken. Hoofdrollen werden verdeeld onder Kate Mara (House of Cards), Brian Tyree Henry (Eternals), Brian J. Smith (Sense8) en Jake McDorman (Watchmen). Welke rollen zij vervullen in The Class of ‘09 blijft voorlopig wel een mysterie.

Uitgelicht artikel The Sum of It All Documentaire over Ed Sheeran komt naar Disney Plus

Wat eveneens een mysterie is, is wanneer de serie in België op Disney Plus komt. In de VS verschijnt The Class of ‘09 op 10 mei op FX en Hulu. Meestal brengt Disney de serie exact dezelfde dag ook in België en Nederland uit. Vooralsnog heeft het bedrijf dat echter niet bevestigd.

Streamen op Disney Plus

Vermoedelijk is de serie dus vanaf 10 mei op Disney+ te streamen. Wil jij straks ook de miniserie kijken? Abonneer je dan zeker en vast op de streamingsdienst (als je geen abonnement hebt op Disney+). Je kan al beginnen kijken voor €8,99 per maand. Indien je meteen een jaarlijks abonnement neemt betaal je €89,90. Met andere woorden: je krijgt twee maanden gratis.

disneyDisney plusdisney+ontspanning

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals