Nieuws

Articles wordt langer contentformaat op Twitter

Articles
Twitter wil zijn gebruikers een langer contentformaat laten schrijven via Articles. Dat heeft eigenaar Elon Musk laten weten met een tweet.

Het idee bouwt op het eerste gezicht voort op Twitter Notes. Dat concept liet Twitter-gebruikers eender wat schrijven, zonder rekening te hoeven houden met een karakterlimiet. Dit jaar waren er verschillende updates en Twitter Blue-abonnees kunnen tegenwoordig tweets publiceren tot wel 25.000 karakters lang. Twitter Notes krijgt nu dus een rebranding in de vorm van Articles.

In een antwoord op een tweet bevestigt Musk dat Articles de plek zal worden om “lange, complexe artikels te schrijven met mixed media. Je zou er een boek kunnen publiceren als je dat wil”, klinkt het op z’n Musks.

Articles als blogposts op Twitter

Notes werd eind vorig jaar voorgesteld als “een manier om langere teksten te schrijven op Twitter”. In een eerste fase konden enkel gebruikers in Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ghana en de Verenigde Staten er gebruik van maken.

Hoe dat er moet gaan uitzien? Daarvoor moeten we denken aan tweets die de proporties aannemen van blogposts. Zulke Articles gaan wel geen deel uitmaken van de Twitter-tijdlijn en krijgen dus hun eigen sectie. Het zal mogelijk zijn om foto’s, video’s en uiteraard ook tweets te embedden in een Article. Dat artikel kan vervolgens ook weer gedeeld worden op Twitter, met wat handige integratie.

Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer Articles beschikbaar zal zijn en of de uitrol gefaseerd en regionaal zal gebeuren. De feature is nog in de experimentele fase, klinkt het. Slechts een select aantal gebruikers konden Articles (Twitter Notes) al uitproberen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business