Nieuws

Google Assistant vat weldra webpagina’s voor je samen

Google Chrome
© iStock / stockcam
Siri, Alexa, Bixby, Google Assistant… Inmiddels zijn er heel wat virtuele assistanten die alledaagse taken wat makkelijker maken. Google Assistant maakt het binnenkort zelfs makkelijker om op internet te surfen.

Daarbij zal je zelf wel nog alle teugels in handen hebben: je voert de zoekopdracht dus nog wel zelf in en kiest welke webpagina je wilt openen. Daarna kan je er voor kiezen om het lezen gewoon over te slaan, en Google Assistant de inhoud te laten samenvatten. Daarvoor hoeven gebruikers enkel hun digitale assistent te activeren en voor de samenvattingsoptie te kiezen. Het zou ook mogelijk zijn om met het stemcommando “vat samen” de assistent op te roepen. Google gebruikt dezelfde generatieve AI-technologie als in Bard om de samenvattingen te bezorgen.

Wanneer de functie precies beschikbaar is, is onzeker. Google deelde zelf nog niks mee over de nieuwe functie. Bij 9To5Google merkten ze echter een aantal lijnen in de broncode voor de Google Assistant-app op waaruit blijkt dat de functie onderweg moet zijn. Wel is niet zeker naar welke toestellen de functie precies zal komen. De kans bestaat dat alle Android-toestellen toegang krijgen tot de samenvattingsfunctie. Er is echter ook een mogelijkheid dat enkel Pixel-toestellen de nieuwe functie zien verschijnen. Het zou zeker niet de eerste keer zijn dat er exclusieve functies voor Google Assistant naar de Pixel-toestellen komen.

Wat wel zeker is: eenmaal de functie beschikbaar is, zal ze enkel werken in de Chrome-browser. Wie een andere browser gebruikt, zal dus geen gebruik kunnen maken van de functie.

Beschikbaarheid

Het is een raadsel wanneer deze functie voor gebruikers beschikbaar is, des te meer omdat Google er officieel nog niet over communiceerde. Wel zien enkele gebruikers de ‘samenvatting’-knop al staan. Om te controleren of jij die knop ook al ziet staan, kan je in Google Chrome een willekeurige webpagina openen. Daarna roep je Google Assistant op en kijk je welke opties de assistent aanbiedt.

Een druk op de samenvattingsknop doet voorlopig nog niets. Wel is het een teken aan de wand dat de functie er binnenkort aan zit te komen.

Uitgelicht artikel google bard Bard krijgt langverwachte Europese lancering

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business