Nieuws

Surface Laptop Go 3 wordt een pak duurder

Surface Laptop Go 2
© Microsoft
Later dit jaar lanceert Microsoft naar verluidt de Surface Laptop Go 3. Het nieuwe Surface Laptop-instapmodel zou een pak duurder zijn dan zijn voorganger.

Verwacht wordt dat de Surface Go 3 één van de laptops is die Microsoft later dit jaar lanceert. Het nieuwe model krijgt zeker en vast niet de nieuwste hardware mee, stelt Windows Central. Microsoft zou de laptop lanceren met 12e generatie Intel-processoren. Welke processormodellen de softwaregigant exact wil aanbieden op de Laptop Go 3, is nog wel onzeker. Het zou in elk geval gaan om Intel Core i5’s.

Qua specificaties meldt de website verder dat Microsoft afscheid neemt van configuraties met 4 GB werkgeheugen. De Surface Laptop Go 3 zou daardoor minimaal 8 GB RAM en 256 GB opslag krijgen. Een verdubbeling ten opzichte van het basismodel van de Surface Laptop Go 2.

Dit leidt ook meteen tot hogere instapprijzen. Microsoft rekent naar verluidt minimaal 699 tot 749 dollar voor de Surface Laptop Go 3. Ter vergelijking: de Laptop Go 2 met 4 GB RAM en 128 GB opslag kost momenteel 599 dollar, ofwel 669 euro in België. Europrijzen van de derde generatie Laptop Go zijn op dit punt niet beschikbaar.

Zuinigere Surface Laptop Go

Wat de hogere prijs oplevert? Naast de extra RAM en opslag, zou de laptop ook een pak zuiniger zijn. De Surface Laptop Go 2 bevatte nog een 11e generatie Intel-processor. Nu stapt Microsoft dus over op Intels 12e generatie processoren. Op andere vlakken zou de laptop grotendeels gelijk zijn aan de Laptop Go 2. “Er is mij verteld dat het scherm, de randen, de poorten, het toetsenbord en het trackpad vrijwel identiek zullen blijven aan zijn voorganger”, meldt de website.

Verwacht wordt dat de lancering van de Surface Laptop Go 3 doorgang vindt in de herfst. Meestal lanceert Microsoft zijn nieuwe Surface-producten eind oktober.

laptopmicrosoftsurface laptop go

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals