Nieuws

AI.com verwijst plots naar AI-bedrijf van Elon Musk

auteursrecht
© iStock / Choreograph
Domeinnamen kunnen soms voor een flinke smak geld van eigenaar verwisselen. Voor AI.com is dat niet anders.

Men zou denken dat de website AI.com er eentje is om het publiek meer informatie en achtergrond te bieden met betrekking tot verschillende AI-systemen en hun werking. Niets is echter minder waar: AI.com verwees al sinds het begin van het jaar naar ChatGPT. Nu wisselt de bestemming echter naar X.ai, de website van Elon Musks AI-product.

Dat een dommeinnaam van eigenaar verandert is doorgaans geen groot nieuws. Domeinnamen die op twee letters gebaseerd zijn – en in dit geval naar artificiële intelligentie verwijzen – kosten echter heel wat geld en wisselen niet elke dag van eigenaar. Het feit dat de eigenaars OpenAI en Musk zijn, geeft de hele zaak alleen maar meer ruchtbaarheid.

De vraag is nu wie de URL verkocht en wie daarvan het meeste profiteerde. AI.com was, aan het begin van het jaar, nog het domein van OpenAI en diens ChatGPT. De hoop was wellicht dat internetgebruikers die ‘AI.com’ intikten, levenslange gebruikers van hun AI-dienst zouden worden. Die hoop lijkt nu stilaan te vervliegen: wie nu nog naar AI.com surft, vindt er geen ChatGPT maar, maar informatie over X.ai, het AI-initiatief van Elon Musk.

xAI

Voorlopig is er nog geen X-chatbot te vinden aan het einde van de URL. In plaats daarvan gaat het eerder om een eerste kennismaking met het bedrijf. “Het doel van xAI is om de ware aard van het universum te leren begrijpen”, laat de site lezen. Voorlopig blijft het echter tot die info beperkt. De website belooft de komende weken en maanden echter meer informatie te voorzien.

Tot die tijd kunnen we alleen vaststellen dat xAI samengesteld is uit allerlei AI-onderzoekers. Musk zelf, die eerder betrokken was bij de oprichting van OpenAI, wist een team samen te stellen dat bekend is met technologie van DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla en de Universiteit van Toronto. Het team krijgt raad van Dan Hendrycks, die momenteel directeur van het Center for AI Safety is.

Uitgelicht artikel Genesis ChatGPT helpt onderzoeker om AI-beveiliging te ontwijken

Verder haalt de website aan dat xAI en X Corp, het bedrijf achter socialemediawebsite X, twee verschillende bedrijven zijn. Wel zegt het AI-bedrijf nauw samen te gaan werken met X, Tesla en andere bedrijven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business