Nieuws

Presenteert Apple de iPhone 15-serie op 13 september?

A17 Pro
© Unsplash
Apple presenteert de iPhone 15-serie mogelijk midden september. Diverse bronnen bevestigen tegen 9to5Mac dat de onthulling op 13 september zou plaatsvinden.

Meerdere telecomproviders zouden medewerkers vragen geen vrij te nemen op 13 september. De medewerkers wordt verteld dat op die datum een ‘belangrijke lancering voorhanden is’. Apple en de iPhone 15-serie worden nochtans niet bij naam genoemd. Toch is het goed mogelijk dat Apple de derde week van september op het oog heeft. Het ligt alvast in lijn met Apple’s lanceringsdata van eerdere jaren. Zo werd de iPhone 13-serie op 14 september uitgebracht. Verleden jaar kwam de iPhone 14-serie iets eerder uit, op 7 september.

Vorig jaar week Apple ook voor het eerst uit naar de woensdag. Voorgaande iPhones werden steeds op dinsdagen uitgebracht. 13 september valt wederom op een woensdag. Mogelijk heeft Apple een nieuwe dag van de week gekozen voor zijn iPhone-lanceringen. Zeker is het allerminst: Apple heeft vooralsnog geen woord uitgebracht over het iPhone-event.

Een lancering op 13 september zou volgens 9to5Mac betekenen dat de pre-orders daaropvolgend op 15 september starten. Eén week later – op 22 september – moet de nieuwe iPhone 15-serie vrij beschikbaar komen. Die data baseerde de website op basis van gegevens uit voorgaande jaren. Of dat ook zo uitvalt in 2023, moet uiteraard nog blijken.

Details iPhone 15-serie

Intussen zijn al verschillende details van de aanstaande iPhone 15-serie bekend. We zetten alles dat ons bekend is hieronder op een rij.

  1. Afgeronde behuizingen

Eerder gelekte renders lieten ons in eerste plaats meer afgeronde behuizingen zien. Zowel de randen van de metalen frames als de hoeken van de toestellen zijn op de renders ronder dan voorheen. Voor de iPhone 15 Pro-modellen zou Apple ditmaal ook afstappen van roestvrij staal. In plaats daarvan krijgen de Pro en Pro Max een titanium behuizing.

  1. Overstap naar usb-c

Nieuw bij de iPhone 15-serie is ook de usb-c-poort. Apple ruilt zijn Lightning-poort voor de nieuwe poortstandaard in nadat de EU-wetgevers fabrikanten verplichtte de standaard te gebruiken op draagbare apparaten.

  1. A16 en A17 Bionic

Apple’s A16 Bionic is niet nieuw: we kennen de chipset immers al uit de iPhone 14 Pro en Pro Max. Wel is de chipset nieuw voor de basismodellen; de iPhone 15 en 15 Plus worden bij deze generatie dan ook geüpgraded naar de A16 Bionic. Voor de Pro en Pro Max staat juist de A17 Bionic in de startblokken. Dat is de eerste smartphonechip van de technologiegigant gebakken op TSMC’s 3nm-procedé.

  1. De notch verdwijnt

Verwacht wordt dat Apple met de nieuwste iPhones compleet afscheid neemt van de notch. Ook de iPhone 15 en 15 Plus zouden namelijk kennismaken met het Dynamic Island, dat Apple lanceerde op de 14 Pro (Max).

  1. Hogere prijzen

Of een prijsstijging daadwerkelijk op touw is, is nog onzeker. Apple zou intern discussiëren over de noodzaak van hogere prijzen. Bloomberg wist eerder te melden dat zo’n prijsverhoging waarschijnlijk wel staat te gebeuren. In welke mate de prijzen van de vier iPhone 15-modellen worden opgehoogd, blijft nog wel koffiedik kijken.

Uitgelicht artikel Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro krijgt dunste schermranden ooit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business