Nieuws

iPhone 15 krijgt USB-C en pro-camera

iPhone gaat naar USB-C
Beeld: iStock
Het zal nog even duren voor het officieel is, maar de eerste berichten stellen nu dat de iPhone 15 een USB-C poort zal krijgen én dezelfde camera als de iPhone 14 Pro.

In de iPhone 14-reeks was de camera van het pro-model een van de grote veranderingen voor Apple. In plaats van de traditionele iPhone-camera van 12MP kreeg de iPhone 14 Pro plots een exemplaar van 48MP opgespeld. Die camera zal een terugkeer maken bij de iPhone 15 – en dat in alle modellen. Zowel de reguliere iPhone 15 als de Pro-versie zouden de camera met 48MP ingebouwd krijgen.

Jeff Pu van Haiton Intl Tech Research zegt daarnaast ook dat we geen nieuwe camera’s moeten verwachten bij de iPhone 15. Naast die (nieuwe) 48MP hoofdcamera zou de nieuwe iPhone enkel een breedbeeldcamera integreren. Geen LiDAR of telefotolens, dus.

iPhone 15 krijgt USB-C

Apple zal ook afstappen van de lightning-connecter zoals die vandaag nog op alle iPhones voorkomt. In de plaats daarvan zal Apple overschakelen naar USB-C. Niet dat ze daar veel keuze in hebben gehad: alle smartphones die vanaf 2024 op de markt komen zullen een USB-C-poort moeten integreren om aan Europese regelgeving te voldoen. Niet alleen Europa, maar ook India zet sterk in op het idee van ‘één aansluiting voor alle toestellen’. De overstap gebeurt dus niet uit vrije keuze.

USB-C zal dus, net zoals de nieuwe camera, voor allebei de iPhones 15 zijn: zowel het reguliere als het Pro-model krijgen de poort ingebouwd. Hoe snel die USB-C poort zal zijn, dat is natuurlijk de vraag. De huidige lightning-aansluiting kan namelijk slechts 480 megabits per seconde doorsluizen. Voor USB-C-aansluitingen circuleren er verschillende standaarden, allemaal met andere snelheden. Welke standaard Apple ook kiest – dat er een USB-C-aansluiting aan de iPhone 15 komt, is ondertussen een zekerheid.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business