Nieuws

Renders iPhone 15 verschijnen online met Dynamic Island

iPhone 15 renders
Nadat recent het ontwerp van de iPhone 15 Pro boven water kwam, zijn ditmaal ook renders van de iPhone 15 verschenen. Incluis het populaire Dynamic Island.

Het ontwerp van de nieuwste iPhones blijft meestal een groot geheim tot aan de onthulling. Vorig jaar lekte zo enkel uit dat de iPhone 14 Pro en Pro Max eindelijk komaf zouden maken met de notch. Een detail dat nadien ook bleek te kloppen: Apple introduceerde immers het Dynamic Island. Met de aanstaande iPhone 15-reeks lijkt die geheimhoudingsboot al te zijn gevaren. Het ontwerp van de iPhone 15 Pro verscheen vorige week op het internet en ditmaal is het de beurt aan de reguliere iPhone 15.

Ontwerp iPhone 15 (Plus)

Wederom is het 9to5Mac die het ontwerp van de aanstaande Apple-telefoon onthult. De website verkreeg hiervoor wederom CAD-bestanden die het ontwerp in detail uittekenen. Het eerste dat opvalt is dat de notch is verdwenen. Ook de iPhone 15 en 15 Plus krijgen dit jaar het zogenoemde Dynamic Island. Net als op de 15 Pro bestaat het Dynamic Island op de reguliere 15 uit een tweetal delen: de selfiecamera (rechts) en overige sensoren (links, waaronder dus ook de Face ID-sensoren).

iPhone 15
iPhone 15 (links) en 15 Pro (rechts)

De 3D-bestanden die de website ontving onthullen ook dat de iPhone 15 overstapt op usb-c. Dat detail werd genoemd in eerdere geruchten en wordt bevestigd door de designbestanden. Uit eerdere berichtgeving bleek verder dat de poort wel enkel ondersteuning biedt voor USB 2.0. Apple zou met de Pro-modellen daarentegen wel de overstap maken naar USB 4 of zelfs Thunderbolt 4.0. Hoe dat in de werkelijkheid gaat uitpakken is niet bekend. De CAD-bestanden geven daar alvast geen uitsluitsel over. Het blijven bovendien geruchten die niet bevestigd zijn door Apple.

Verder zou uit de ontwerpbestanden blijken dat het scherm van de iPhone 15 iets is gegroeid ten opzichte van de reguliere 14. Het schermdiagonaal meet nu 6,2-inch, ten opzichte van 6,1-inch op de iPhone 14. Ook gegevens over de resolutie van het scherm en de beeldverversing (Hz), zijn op dit punt niet bekend. Wel verwacht 9to5Mac dat deze details vrijwel gelijk zijn aan de iPhone 14, en dus blijft de verversingssnelheid steken op 60 Hz, met een resolutie van rond Full HD.

Lancering nieuwe iPhones

Neem de gelekte informatie van de CAD-bestanden voorlopig met de nodige korrels zout. Hoewel de ontwerpbestanden worden rondgestuurd naar onder meer hoesjesfabrikanten is het mogelijk dat de techgigant enige details aanpast voor de lancering. Vermoedelijk vindt de lancering ook pas plaats in het derde kwartaal van 2023 en is er zodoende nog voldoende tijd voor Apple om aan de ontwerpen te sleutelen.

Tegelijk hoeven we ook geen enorme veranderingen meer te verwachten. Het formaat van de camerabehuizing zal vermoedelijk niet groeien, of plots plaats bieden aan meer dan twee camera’s. Ook de knoppen – die in tegenstelling tot de iPhone 15 (Plus) geen drukknoppen zijn – wijzigen vermoedelijk niet meer van plek. Voor andere details zoals het scherm heeft Apple nog wel tijd om aanpassingen door te voeren zonder dat bijvoorbeeld hoesjesfabrikanten dit merken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business