iPhone 15 Pro krijgt dunste schermranden ooit

Apple iPhone 15
© Unsplash / Thai Nguyen
De schermranden van Apple's iPhone 15 Pro en Pro Max zijn 1,5 mm dik, meldt Bloomberg-journalist Mark Gurman. Hiervoor gebruikt Apple zijn LIPO-beeldtechniek.

Nooit eerder lukte het Apple de schermranden van zijn iPhone zo dun te maken. Volgens Gurman zijn de schermranden van de iPhone 14-serie ongeveer 2,2 mm dik. Met de aanstaande iPhone 15 Pro en Pro Max schaaft de technologiegigant daar dus 0,7 mm van af. Die dunnere schermranden zijn het gevolg van een nieuwe beeldtechniek genaamd ‘low-injection pressure over-molding’, ofwel LIPO.

Apple gebruikte die techniek voor het eerst op zijn Watch Series 7, en brengt dit nu over naar iPhones. In eerste instantie geldt dat wel enkel voor de iPhone 15 Pro en Pro Max. De reguliere iPhone 15 en 15 Plus krijgen dus nog wel dikkere schermranden. Tegelijk bevestigt Gurman dat die iPhones vanaf de 15-serie genieten van de Dynamic Island-notch. Net als op de iPhone 14-serie, en de iPhone 15 Pro-modellen, zweeft dat ‘sensoreiland’ bovenaan het scherm.

Gurman omschrijft de iPhone 15-serie alvast als de grootste upgrade sinds de iPhone 12-serie. Dat was de eerste iPhonereeks met 5G-ondersteuning. Ditmaal staan er meerdere upgrades klaar, zoals de overstap van Lightning naar usb-c, belangrijke camera-upgrades voor de reguliere– en Pro-versies, en de komst van Apple’s eerste 3nm-chipset (A17 Bionic) naar smartphones. Ten slotte zou Apple op de 15 Pro en Pro Max voorzien in een upgrade naar een titanium behuizing, vanaf de roestvrijstalen behuizingen op voorgaande Pro-modellen.

Geen drukgevoelige knop

Eerder verschenen ook diverse geruchten rond drukgevoelige knoppen. Zulke knoppen moesten de power- en volumeknoppen vervangen door een drukgevoelig systeem. Dit kennen we al van Apple’s MacBooks, waar de touchpad ook niet daadwerkelijk ingedrukt kan worden. Op de iPhone liep Apple echter tegen te veel obstakels op, en besloot het de ontwikkeling ervan vroegtijdig te stoppen.

Wel verdwijnt met de aanstaande generatie iPhones de ‘mute-switch’. Die wordt namelijk ingeruild voor een actieknop. Met die knop kan je een actie naar keuze uitvoeren. In eerste instantie zouden er zo’n negen verschillende acties beschikbaar zijn. Eén van die acties is het activeren van de stille modus.

Hogere prijzen in Europa

Gurman waarschuwt ten slotte voor prijsverhogingen voor de iPhone 15-serie. Exacte cijfers weet de journalist niet te noemen, anders dan dat de verhoging voor alle vier de modellen zou gelden.

Uitgelicht artikel iPhone 17 Slim Batterijen iPhone 15-serie kregen Pokon toegediend

Zulke details blijven voorlopig wel onbevestigd. Neem de informatie daarom gerust met een korrel zout. Naar verwachting lanceert Apple de nieuwe iPhone-modellen in september.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business