Batterijen iPhone 15-serie kregen Pokon toegediend

iPhone 17 Slim
© Unsplash
De batterijen van Apple's iPhone 15-serie zouden fors groter zijn dan die van de iPhone 14-modellen. De capaciteit neemt toe met 12 tot 18 procent.

Apple’s iPhones staan al jaren bekend als ‘batterijkoningen’. Een opvallend detail is dat iPhones juist niet de grootste batterijen meekrijgen – de gemiddelde capaciteit van de iPhone 14-serie bedraagt slechts 3.782 mAh, met de batterij op de iPhone 14 Plus als uitschieter (4.325 mAh). Ter vergelijking: de gemiddelde capaciteit van de S23-serie bedraagt 4.533 mAh. Met de aanstaande iPhone 15-serie lijkt Apple dat gat wel enigszins te dichten. Volgens ITHome neemt de batterijcapaciteit toe met ‘12 tot 18 procent’.

Uitgelicht artikel iPhone 17 Slim ‘Ontwerp iPhone 15 Pro onthuld’

Een officiële bevestiging vanuit Apple is er nog niet. ITHome baseert zich daarom op een bericht dat op Weibo verscheen. Daarin worden de capaciteiten genoemd van de vier iPhone 15-modellen. Over een Ultra-model, waar eerder nog geruchten rond verschenen, wordt niet gesproken. Volgens de via Weibo gelekte data vallen de batterijen op de iPhone 15-modellen als volgt uit:

  • iPhone 15: 3.877 mAh
  • iPhone 15 Plus: 4.912 mAh
  • iPhone 15 Pro: 3.650 mAh
  • iPhone 15 Pro Max: 4.852 mAh

Ook bij Apple’s aanstaande iPhone-generatie lijkt het Plus-model de leiding te nemen. Hoe snel de toestellen volgeladen kunnen worden, blijft vooralsnog koffiedik kijken. Gekend is dat Apple op de iPhone 15-serie overstapt naar een USB-C-aansluiting. Dit zou op de Pro-modellen gepaard gaan met hogere datatransfers, mogelijk zelfs via het Thunderbolt-protocol. De basismodellen blijven volgens diezelfde geruchten echter steken op USB 2.0-snelheden.

Veel langere batterijduur

Niet alleen de grotere batterijen moeten zorgen voor een langere batterijen. Naar verluidt komt de aanstaande iPhone-generatie ook met een nieuwe A Bionic-chipset, gebakken op TSMC’s zuinigere 3nm-productieproces. Het gaat specifiek om de A17 Bionic, die ‘tot 35 procent zuiniger’ moet zijn.

Zulke details moeten zich mettertijd bewijzen. Momenteel is het verstandig de gelekte informatie met een korrel zout te nemen, daar Apple niets heeft bevestigd. Toch is de kans groot dat nieuwe iPhone-modellen simpelweg zuiniger omspringen met energie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business