Nieuws

Telefoontjes ophangen werkt anders op iOS 17

iOS 17
© Unsplash
Apple heeft naar verluidt de telefoonapp van iOS 17 aangepast in de vijfde testversie van het OS. De wijziging treft alleen het ophangen van telefoontjes.

iPhone-gebruikers moeten straks wennen aan een nieuwe knopindeling van de telefoonapp. Apple verplaatste daarin de knop om telefoontjes op te hangen, ontdekte Gizmodo. Op een screenshot is de gewijzigde knopformatie te zien. Waar de knop om op te hangen voordien in het midden stond, kan deze vanaf iOS 17 in het knoppencluster bovenaan gevonden worden.

Nieuw knoppencluster

In dat cluster neemt de ‘ophangknop’ de plek in van de bestaande ‘contacten’-knop. Die functie is overigens niet verdwenen. Apple voegde hem in de bètaversie samen met de optie om iemand aan het gesprek toe te voegen. De exacte Nederlandse vertaling is ons niet bekend. In de screenshot die Gizmodo deelde, wordt de knop omschreven als ‘toevoegen’.

Waarom Apple de knop van plaats veranderde is niet bekend. Voor gebruikers die al jarenlang een iPhone bezitten is het iets om even aan te moeten wennen. De knop in het midden was eigenlijk niet te missen. Met de nieuwe indeling neemt de kans enkel toe dat je per ongeluk op een andere knop drukt. Omdat de aanraakvlakken relatief groot zijn, moet dat met enige training wel snel verholpen zijn.

Nieuw in iOS 17

Apple voerde ook enkele andere wijzigingen door in de telefoonapp op iOS 17. Zo kan je vanaf iOS 17 per simkaart een ringtone instellen (als je meerdere simkaarten gebruikt). Ook toont de app tot 2.000 recente oproepen. Dat zijn er momenteel nog 100.

Met iOS 17 brengt Apple uiteraard ook andere vernieuwingen. Nieuw is bijvoorbeeld de Stand-bymodus. Sluit je je iPhone aan op een stroomkabel en leg je hem horizontaal neer? Dan krijg je een grote klok of diverse widgets te zien op het scherm.

Alle wijzigingen nog eens nalezen? We hebben ze voor je op een rij gezet. Intussen kun je ook de openbare bètaversie van het OS installeren op je iPhone. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je dan weer hier.

appleios 17iphonemobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen