Nieuws

Lenovo komt met Nintendo Switch-achtig gamingtoestel

Lenovo Legion Go Switch
Beeld via Windows Report
Ongeveer een maand geleden raakte bekend dat Lenovo werkt aan een handheld gaming-pc: de Legion Go. De gaminghandheld moet concurrentie bieden aan Valve’s Steam Deck en lijkt op de Nintendo Switch.

De eerste beelden en details van Lenovo’s draagbaar gamingtoestel lekten uit via Windows Report. Op de eerste beelden, die het medium deelt, is te zien hoe het apparaat inspiratie haalt bij zowel de Steam Deck als bij de Nintendo Switch. Met beide controllers aan het toestel verbonden, lijkt het apparaat vooral op de gaminghandheld van Valve. Het apparaat draait bovendien, net als de ROG Ally, Windows 11. Zo kan je alle games waarvoor de Legion Go sterk genoeg is gewoon spelen.

Volgens Windows Report zal de Lenovo Legion Go een scherm van 8 inch krijgen. Aan dat scherm zitten, opmerkelijk genoeg, controllers die links en rechts vastklikken. Achteraan zit ook een kickstand, zoals er ook eentje op de Nintendo Switch zit. In het geval van de Legion Go gaat het om een kickstand die de hele breedte van het scherm in beslag neemt – en dus ook heel wat steun moet bieden, moest je de handheld willen rechtzetten.

Dat de Legion Go het midden houdt tussen de Nintendo Switch en Steam Deck, zal menig gamer wel kunnen appreciëren. Op het eerste gezicht lijken de controllers van Lenovo mooi afgerond en veel minder plat dan die van de Switch. Dat moet ervoor gaan zorgen dat de controllers aangenaam in de hand liggen. Bovendien is het aantal knoppen hoger: er zitten er niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de achterkant van de controllers. Aan de rechterkant lijkt zelfs een scrollwiel te zitten, al is niet meteen duidelijk of dat ook de functie wordt die Lenovo aan het draaiwieltje geeft.

Qua processor zal de Lenovo Legion Go het met een AMD Phoenix doen. Dat zijn dezelfde processoren als die in de ROG Ally te vinden zijn. Over hoe de chips in Lenovo’s toestellen geconfigureerd worden is echter nog niks bekend. Over de prestaties kan dus nog niets gezegd worden. Daarvoor moeten we wachten tot de gaminghandheld daadwerkelijk beschikbaar komt. Over wanneer dat gaat gebeuren is echter nog geen nieuws.

Uitgelicht artikel Nintendo Switch 2 Volgende Nintendo-console is voor eind 2024

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business