Nieuws

Google Keep krijgt tekstopmaak voor Android

Google Keep
© Google
Google is gestart met de uitrol van tekstopmaak voor Google Keep. De update voor de Android-app is een feature waar gebruikers al lang op zitten te wachten.

Een jaar geleden bleek dat ondersteuning voor tekstopmaak in de pijplijn zat en Google is de feature nu eindelijk beginnen uitrollen naar gebruikers van de Android-app. Concreet zit het nieuwe onderdeel in Keep versie 5.23.322.05. Die versie is nog lang niet overal uitgerold via de Play Store en in onze contreien is het nog wachten op de eerste bevestigingen van de update. Wanneer de iOS-versie van Keep de ondersteuning krijgt, is nog niet bekend, al volgt die ongetwijfeld snel.

Belangrijke update voor Google Keep

Het was X/Twitter-gebruiker Mishaal Rahman die het nieuws ontdekte. Dat meldt 9to5Google. Android-gebruikers zullen een melding krijgen wanneer ze de Keep-app openen: “New! Format your text in new notes. Enhance your new notes on Android with text formatting” (of het Nederlandse equivalent daarvan). Google geeft in de boodschap ook nog mee dat de feature de komende weken ook zal werken voor nieuwe notities.

En nieuwe toolbar in Keep geeft je via de gekende onderstreepte letter A toegang tot opmaak voor titels (Heading 1, Heading 2, etc.). Er zijn ook opties voor vette, schuine of doorstreepte tekst. Al met al zijn de opties vrij basic en liggen ze in lijn met die van andere eenvoudige teksteditors. Het wordt nog afwachten hoe Google Keep omgaat met geplakte tekst van andere bronnen. Dat kan in grote mate bepalend zijn voor het succes van de feature.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business