Nieuws

Beeper wordt eerste chatapp op iPhone met RCS

beeper
© Beeper
Rich Communication Services (RCS) komt eindelijk naar iPhones, via de chatapp Beeper. Die voegt extra mediaopties toe aan de klassieke sms-berichten.

Google probeert Apple al langer te overhalen op RCS te ondersteunen op iPhones. Dat komt er nu dus eindelijk van dankzij de nieuwste versie van Beeper, een toepassing die al je berichten uit andere chatapps samenbrengt in één app. Dat meldt Android Authority.

Beeper brengt RCS mee

RCS neemt dus de klassieke sms-app als basis en voegt daar moderne features aan toe, waaronder end-to-end-encryptie, leesbevestigingen en een typindicator. Hoewel iMessage op iPhone grotendeels dezelfde features heeft, zit het verschil hem in het cross-platformgebruik met Androidtelefoons. Gebruikers gaan naar verluidt ook emoji naar elkaar kunnen sturen, ongeacht of ze op Android of iOS zitten. Dankzij Beepers update kan dat dus voor het eerst.

Je zal de app kunnen downloaden in iOS van zodra de nieuwe Beeper uit bèta is. Voor het zover is zijn er nog wel wat bugs om op te lossen. Sommige avatars komen nog niet goed door, berichtengeschiedenis synchroniseert niet overal even goed en leesbevestigingen zijn nog niet ondersteund voor groepen. Ook de typindicators zijn daar nog niet actief.

Je kan de nieuwe feature alvast wel bekijken via de desktop-app, versie 3.70.17. Druk daar op het tandwieltje voor instellingen, kies voor Chat Networks en dan Google Messages. Nieuwe gebruikers komen wel nog steeds op een wachtlijst terecht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business