Nieuws

Samsung One UI 6 laat je vibratiepatroon afstellen op ringtones

One UI 6
© Screenshots SamMobile
In One UI 6, de nieuwste versie van Samsungs Android-omgeving, kan je onder meer het trilpatroon voor notificaties laten overeenkomen met ringtones.

De optie voor het syncen van vibrerende notificaties was nog niet beschikbaar op Samsung-smartphones die One UI 5.1.1 draaiden, zoals de nieuwe Galaxy Z Flip 5. Bij een ouder toestel, zoals de Galaxy S22, kan het dan weer wel. Mogelijk is de feature toegevoegd via de augustusupdate van 2023. Dat meldt SamMobile

Ook de Galaxy S23-serie kreeg heel wat nieuwe features dankzij het op Android 14 gebaseerde One UI 6. De opvallendste is dus de nieuwe optie om het vibratiepatroon van notificaties en oproepen te laten samenvallen met de geselecteerde ringtone. ‘Sync With Notification Sound’ heet de optie. Bij oudere versies van One UI waren de mogelijkheden beperkt tot Uit/Stil, Kort, Medium, Standaard, Hartslag, Ticktock, Waltz en Zig-zig-zig. Het nieuwe vibratiepatroon werkt naar verluidt prima met de ingebouwde geluidjes, maar we hebben hem nog niet kunnen uitproberen met custom ringtones.

One UI 6: verborgen nieuwigheden

Toen de eerste beta voor One UI 6 uitkwam, heeft Samsung niet alle nieuwigheden opgelijst in de changelog. SamMobile zegt dat het nog meer nieuwe, onaangekondigde features ontdekte in de nieuwe Android 14-schil, zoals de mogelijkheid om het scherm van de smartphone te klonen naar Google Cast-toestellen die Smart View ondersteunen.

Het is niet uitgesloten dat Samsung de komende weken nog meer extra’s toevoegt aan One UI 6. De beta is beschikbaar in Europa, Zuid-Korea en de VS. Daar zouden nog andere landen bijkomen, wanneer Samsung de tweede bèta-update lanceert.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business