Nieuws

Facebook Messenger Lite wordt opgedoekt

Facebook Messenger Lite
© Facebook
Facebook heeft besloten de ondersteuning van Messenger Lite vanaf 18 september stop te zetten. Voorlopig lijkt de Facebook Lite-app wel te blijven bestaan.

Diverse gebruikers op X melden dat Messenger Lite vanaf 18 september ophoudt te bestaan. Over een reden voor het opdoeken van de Lite-dienst wordt niet gesproken in de melding. Mogelijk heeft het van doen met de ingezakte populariteit van Android Go-toestellen. Dat is immers waar Facebook de app in eerste instantie voor ontwikkelde. De app neemt fors minder ruimte in beslag vergeleken met de reguliere Messenger-dienst, en gaat ook efficiënter om met werkgeheugen.

Bovendien werkte Messenger Lite onder vrijwel alle netwerkomstandigheden. De app sipte immers (mobiele) data. Niet zo gek ook: een deel van de functies die we momenteel kennen van Messenger, zijn niet toegankelijk in de Lite-versie. Zo laat Messenger Lite het niet toe om videogesprekken met groepen te starten. Functies als samen kijken en polls zijn eveneens niet beschikbaar in de Lite-dienst.

Daarnaast beschikt de reguliere Messenger-app reeds over een ‘Data saver’-optie om op (mobiele) data te besparen. Dat speelt mogelijk ook mee in het besluit om de Lite-dienst op te doeken: de app verliest stilaan zijn bestaansrecht. Enkel smartphones met te weinig opslag komen in de problemen. Tegelijk neemt het aantal toestellen met minder dan 128 GB opslag in rap tempo af.

Weg uit de Play Store

Gebruikers die nog snel de Messenger Lite-app willen downloaden: dat heeft weinig zin. Facebook heeft reeds de downloadknop uit de Play Store verwijderd. Vanaf 18 september verliezen gebruikers die de app reeds hebben gedownload ook nog eens alle functionaliteiten. Vooralsnog lijkt dit niet te gebeuren met de reguliere Facebook Lite-app. Die applicatie ontving op 23 augustus nog een update en kan nog altijd vanuit de Play Store (of APKMirror) worden gedownload.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business