Nieuws

Apple patenteert slimme ring… zonder gezondheidstechnologie

Apple
© iStock / PhillDanze
Slimme horloges en ringen zijn vooral goed om je gezondheid te monitoren, al is Apple het daar niet meteen mee eens.

Of Apple werkt aan een slimme ring kunnen we niet met zekerheid zeggen. In ieder geval lijkt de iPhone-fabrikant wel aan die nieuwe productcategorie te denken. Een nieuw patent zet uiteen hoe Apple de slimme ring voor zich ziet.

Op het vlak van gezondheidstoestellen doet Apple het al goed: de Apple Watch is een van de populairste wearables die er te vinden zijn. Op de markt zijn inmiddels al een aantal gezondheidsringen te vinden van merken zoals Oura. Techgiganten Apple en Samsung lijken zich ook stilaan aan de nieuwe productsoort te wagen. Opmerkelijk is wel dat Apple, blijkens het patent, de ring niet ziet als iets dat je gezondheid moet bevorderen.

De ring die Apple in het patent voorstelt bestaat in feite uit twee aparte ringen: een binnenste en een buitenste. De twee ringen zouden los van elkaar kunnen draaien, waardoor die beweging als invoer voor een gekoppeld apparaat kan dienen. We stellen onszelf voor dat de ring bijvoorbeeld als volumeregelaar ingesteld kan worden en zo gekoppeld kan worden aan al je Apple-apparaten. Daarnaast zit er een drukknop in de ring verwerkt waar je eveneens apparaten mee zou kunnen bedienen.

Geen gezondheidssensoren

Wat er niet in de slimme ring van Apple zit? Allerlei gezondheidssensoren, die je bij de Apple Watch net wél terugvindt. De fabrikant lijkt dan ook niet van plan te zijn om een gezondheidsring te ontwikkelen, hoogstens een wearable waarmee je je andere apparaten kan bedienen. Volgens het patent zou de ring nog vibreren wanneer je een melding binnenkrijgt. Veel meer functies lijkt het apparaat verder niet mee te krijgen.

Het valt op z’n minst opmerkelijk te noemen dat Apple voor een slimme ring niet de gezondheidstoer opgaat. Concurrent Samsung doet dat net wél: hun apparaat zou zelfs pas in 2024 of 2025 kunnen verschijnen omdat het eerst medische goedkeuring moet krijgen.

Hoe het zit met die ring van Apple? De kans bestaat dat die nooit het levenslicht ziet. Apple patenteert wel vaker technologie zonder er later iets mee aan te vangen. De tijd zal moeten uitwijzen of dat ook hier het geval is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business