Nieuws

Dua Lipa produceert Disney+-docuserie Camden

Disney Plus
© Unsplash/Mika Baumeister
Zangeres Dua Lipa staat met haar productiebedrijf Radical22 mede in voor de productie van de Britse docuserie Camden.

Met de docuserie wil de zangeres licht werpen op de Britse wijk genaamd Camden, waar veel vooraanstaande Britse artiesten zijn opgegroeid. Dua Lipa zal zelf ook opwachting maken in de documentaireserie voor Disney+. Daar blijft het echter niet bij: ook Coldplay-zanger Chris Marten, Pete Doherty (bekend van the Libertines), Boy George, die hits als Do You Really Want to Hurt Me en Church Of The Poison Mind scoorde, en Blacked Eyed Peas komen aan bod.

Asif Kapadia staat in voor de regie van de docuserie. Kapadia is geen onbekende voor docuseries. De Britse regisseur stond eerder in voor de regie van Amy, een documentaire over de overleden zangeres Amy Winehouse. Kapadia wist met de regie van die documentaire zelfs een Oscar binnen te slepen.

Docu over ‘schoenenoorlog’

Disney+ deelde tijdens het Edinburgh TV Festival ook informatie over andere documentaires. Zo werkt de streamingsdienst aan een documentaire over de ‘schoenenoorlog’, genaamd: “World War Shoe: Adidas vs. Puma”. Verder is een nieuwe documentaire over de Formule 1 in de maak, waarin Keanu Reeves zijn opwachting maakt: “Brawn: The Impossible Formula 1 Story”.

Uitgelicht artikel Disney Plus Disney+ gaat accountdelen verbieden

Voorlopig zijn het nog wel allemaal plannen. Wanneer de documentaires werkelijk te zien zullen zijn op de streamingsdienst, laat de streaminggigant vooralsnog in het midden.

Documentaires op Disney+

Wil je dit weekend al genieten van een documentaire op Disney+? De streamingdienst biedt onder meer docu’s als Gordon Ramsay Uncharted, waarin de chefkok de wereld over reist om nieuwe gerechten en culturen te leren kennen en Fauci, over de voormalig Medisch hoofdadviseur van de Amerikaanse president.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business