Nieuws

OPPO onthult Galaxy Z Flip 5-concurrent

OPPO Find N3 Flip
© OPPO
OPPO lanceerde dinsdag de vouwbare Find N3 Flip. De plooibare klaptelefoon van OPPO neemt het op tegen Samsungs recent gelanceerde Galaxy Z Flip 5.

Het zal de oplettende lezer zijn opgevallen dat de Find N3 Flip OPPO’s tweede generatie (vouwbare) klaptelefoon is. De eerste versie – de Find N2 Flip – kwam wel naar Europa, maar werd niet in België of Nederland op de markt gebracht. Of dit wel staat te gebeuren met de OPPO Find N3 Flip, blijft op het moment van schrijven nog onzeker. Wat wel vaststaat is dat de vouwbare telefoon weldra ook in Europa en India wordt gelanceerd.

Geen coverscreen-apps

Op vouwbaar vlak is de Find N3 Flip uitgerust met een 6,8-inch OLED-scherm met ondersteuning voor 120 Hz LTPO-beeldverversing. Van buiten is er nog een 3,26-inch coverscherm aanwezig. Net als op de Find N2 Flip betreft het een langwerpig coverscherm. Dit scherm is net iets compacter dan het 3,4-inch coverscherm op de Z Flip 5. Hoewel het verschil in theorie klein is, pakt dit in de praktijk wel heel anders uit, waarbij het paneel op de Z Flip vele malen forser oogt.

OPPO’s coverscherm loopt functioneel ook achter op dat van Samsung. Op de Find N3 Flip kan je op het moment van schrijven enkel nog diverse widgets doen verschijnen. Samsungs vouwbare toestel kan daarentegen volwaardige apps draaien. Ook Motorola’s Razr 40 Ultra kan gewone apps draaien op zijn coverscherm.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 Samsung Galaxy Z Flip 5 en Galaxy Z Fold 5 officieel onthuld

MediaTek-chipset

OPPO staat op dat vlak dus 1-0 achter. Op andere vlakken lijkt de koek wel eerlijker verdeeld. Zo is de Find N3 Flip uitgerust met een MediaTek Dimensity 9200-chipset. Hoewel die chipset niet uit de stal van Qualcomm komt, presteren de chipsets (zowat) gelijk. Gekoppeld aan de chipset vind je 12 GB RAM en 256 GB opslaggeheugen. Apps laden vanuit het cachegeheugen doet de Find N3 Flip met één vinger in zijn neus – maar dat geldt eigenlijk net zo voor de Z Flip 5, die 8 GB RAM meekreeg.

Verder is er nog een 4.300 mAh-batterij aanwezig, met ondersteuning voor 44 watt snelladen. WiFi 7 wordt ook vanuit de doos ondersteunt, stelt OPPO, evenals Bluetooth 5.3, GPS en NFC. Voor IP-ratings moet je de Find N3 Flip niet kopen. Het toestel is in tegenstelling tot Samsungs concurrent dus niet waterbestendig.

Pittig prijskaartje

Wanneer de OPPO Find N3 Flip in onze contreien toekomt, is niet bekend. In China kost het toestel omgerekend 857,10 euro (exclusief BTW). Hoeveel het toestel hier gaat kosten blijft momenteel eveneens een mysterie. Wat wel vaststaat is dat het een fors prijskaartje is, zeker gezien hij met de Z Flip 5 moet concurreren, die de komende tijd toch al stilaan in prijs zal gaan zakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business