Nieuws

‘AI Companion’ van Zoom nu beschikbaar voor alle klanten

Zoom AI Companion
© iStock / JasonDoiy
Zoom zet sterk in op generatieve AI. Hun AI Companion is nu gratis beschikbaar voor alle betalende klanten.

Zoom kondigt vandaag aan dat ‘Zoom IQ’ van naam verandert naar ‘Zoom AI Companion’. De naamgeving gaat gepaard met een democratisering van de AI-tool: hij maakt nu gratis deel uit van alle bepaalde Zoom-plannen en is meteen beschikbaar in je gebruikersaccount. Het AI-systeem werd gebouwd op meerdere taalmodellen, die afkomstig zijn van Zoom zelf, Meta, OpenAI en Anthropic. Wel geeft het videobelbedrijf alleen mee dat het voor Meta om Llama 2 gaat – welke modellen er van de overige bedrijven gehanteerd worden, is niet verklaard. Wellicht gaat het om GPT-4 van OpenAI en Claude 2 van Anthropic.

Je zal die Zoom AI Companion in ieder geval vaak zien opduiken: Zoom zet stevig in op AI en integreert de bot in Meetings, Team Chat, Phone, Email en Whiteboard. Extra integraties staan bovendien op de planning. De chief product officer bij Zoom, Smita Hashim, zegt dat de Zoom-compagnon de “huidige AI-hype overstijgt door een tastbaar product te leveren en het prijsmodel van de industrie te verstoren”.

Privacy als sleutelwoord

Zoom zegt dat die AI-innovaties de gebruikservaring en productiviteit moeten verbeteren, maar tegelijkertijd het vertrouwen, de veiligheid en privacy moeten waarborgen. In augustus zei het bedrijf al dat het geen klantgegevens gebruikt om de AI-modellen te trainen. Je audio- en video-opnames, chats, bijlagen en andere communicatie worden dus niet gebruikt om het AI-model te trainen.

Heb je er toch geen vertrouwen in? AI Companion staat standaard uitgeschakeld – accounteigenaars en -administrators moeten beiden groen licht geven vooraleer de AI-compagnon beschikbaar is.  

Nieuwe manier van werken

AI-systemen brengen ook een nieuwe manier van werken met zich mee. Een aantal van die nieuwe werkvormen staan nu al op punt. Zo kan je in Zoom Meetings van de Companion gebruik maken om highlights en samenvattingen te krijgen, zo lang de organisator daarmee instemt. Stukje van de meeting gemist? In het chatvenster kan je je vragen stellen, zonder de rest van de vergadering te storen: AI Companion zal namelijk antwoord geven op je vragen. De hele meeting gemist? Dan zal je bij de organisator moeten aankloppen: na afloop kan die er namelijk voor kiezen om een volledige AI-samenvatting van de vergadering te ontvangen. In de lente komt er bovendien een nieuwe functie, die je in real time feedback kan geven op je aanwezigheid in meetings en je presentatieskills.

Ook Zoom Team Chat profiteert van AI-integraties. Daardoor hoef je binnenkort geen hele berichtenlijst meer te overlopen, maar kan je de AI-assistent laten helpen bij je antwoord. Je bericht automatisch laten aanvullen, de toon veranderen, het korter of langer maken… Op die manieren wil Zoom ervoor zorgen dat je minder tijd kwijt bent met het opstellen van berichtjes.

Zoom Whiteboard komt dan weer met een functie waarbij AI Companion helpt om ideeën te genereren en op te delen in verschillende categorieën. Voor Zoom Mail komt er dan weer de mogelijkheid om e-mailconcepten op te stellen met AI.

Meer op komst

In 2024 is er bovendien meer op komst: bestaande functies worden dan uitgebreid. Bovendien zal AI Companion dan ook opduiken als een echte chatbot. Daar kan je aan vragen stellen met betrekking tot je mails, chatgesprekken en zelfs meetings. Snel een meeting voorbereiden? AI Companion gaat voor jou op zoek naar wat je precies moet weten.

Uitgelicht artikel Zoom Zoom lanceert AI-systeem ‘Revenue Accelerator’

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business