Business

Zoom lanceert “Intelligent Director”: betere verbinding tussen collega’s

©Zoom
AI-gedreven Intelligent Director voor Zoom Rooms brengt deelnemers met behulp van meerdere camera’s gelijkwaardig in beeld voor betere hybride vergaderingen.

Zoom Video Communications lanceert de Intelligent Director voor Zoom Rooms. Deze AI-oplossing neemt de beeldregie van hybride vergaderingen over om alle deelnemers met behulp van meerdere camera’s optimaal in beeld te brengen.

“Nu meer mensen terugkeren naar kantoor, is het niet genoeg meer om alleen te focussen op een goede meeting-ervaring op afstand”, zegt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom. “De focus ligt op een optimale hybride ervaring. Zeker wanneer een deel van de deelnemers bij elkaar op kantoor zit, is het belangrijk dat deelnemers op afstand op gelijkwaardige wijze betrokken worden. Intelligent Director biedt de oplossing.”

©Zoom

Intelligent Director is speciaal ontwikkeld voor (middel)grote vergaderruimtes om het ‘bowlingbaaneffect’ te voorkomen dat wordt veroorzaakt door de grote afstand tussen camera en deelnemers op kantoor – waardoor de medewerkers op kantoor voor de deelnemers op afstand lijken als kegeltjes aan het einde van een lange, smalle baan. 

De nieuwe technologie is een evolutie van Zooms Smart Gallery, een AI-gedreven oplossing voor kleine veraderruimtes met een enkele camera. Voor grotere vergaderruimtes is een enkele camera vaak niet genoeg om iedereen gelijkwaardig in beeld te brengen. Daarom werkt Intelligent Director met meerdere camera’s, zodat deelnemers in de ruimte ook goed in beeld worden gebracht wanneer ze hun hoofd draaien of rondlopen.

De ontwikkeling van Intelligent Director is mede mogelijk gemaakt door het hardware partnernetwerk van Zoom. Leveranciers zoals Apple, AVer, Dell, HP | Poly, intel, Logitech en Yealink hebben Zoom ondersteund met de nodige computer-, controller- en camera-oplossingen die nodig waren voor deze technologische innovatie.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business