Nieuws

Motorola lanceert drie nieuwe toestellen met een aantrekkelijke prijs

motorola edge 40 neo g84 g54
Na Apple lanceert ook Motorola een aantal nieuwe toestellen: de motorola edge 40 neo, de moto g84 en de moto g54. Hier lees je wat er ervan kan verwachten.

Motorola lanceert vandaag maar liefst drie nieuwe smartphones. Alle drie de toestellen ondersteunen 5G en hebben aandacht voor het milieu – en dat aan een eerder zachte prijs.

Motorola edge 40 neo

© Motorola

Motorola steekt van wal met de edge 40 neo. Dat toestel neemt zowat alle belangrijke designkenmerken van zijn naamgenoot, de edge 40, over. Met andere woorden: het gaat om een slank toestel van 7,76 millimeter dik, met een display van 6,55 inch en gebogen randen die ergonomisch aanvoelen. Net als zijn iets oudere broertje heeft de edge 40 neo ook een IP68-certificering meegekregen, waardoor je het toestel kan onderdompelen in zoet water – de smartphone zal nadien nog steeds werken. Verder krijg je een indrukwekkende cameraopstelling: een hoofdcamera van 50 MP en optische beeldstabilisatie (OIS), een 13-MP-groothoekcamera én een selfiecamera die beelden trekt aan 32 MP.

Tot daar is de motorola edge 40 neo zo goed als helemaal afgekeken van de reguliere edge 40. De batterij is hier iets groter, met een capaciteit van 5000 mAh. Snelladen kan je aan 68 W. Waarom dit toestel dan goedkoper is dan de gewone motorola edge 40? Dat komt voornamelijk door een minder sterke processor: de MediaTek Dimensity 7030. Die chip is meer dan goed genoeg voor alledaagse taken en lichte spellen, al is het niet bepaald aangeraden om de zwaarste games op de telefoon te spelen.

Of: toch niet op de hardware van je telefoon. Cloudgaming is wél een mogelijkheid en dankzij de mogelijkheid om 5G-verbindingen te maken is het ook onderweg een optie. Dankzij het pOLED-paneel met een verversingssnelheid van 144 Hz en een maximale helderheid van 1300 nits zal je game of serie er ook bijzonder goed uitzien. Toch liever een groot scherm? Met de Ready For-functie kan je draadloos verbinding maken met een tv of monitor die Miracast ondersteunt.

De motorola edge 40 neo is vanaf vandaag te krijgen. De adviesprijs is 399 euro voor het toestel met 256 GB aan opslagruimte. Het toestel komt meteen met Android 13 erop geïnstalleerd en is beschikbaar in drie kleuren: Black Beauty, Soothing Sea en Caneel Bay. De laatste twee toestellen hebben een achterkant in vegan leer.

Motorola g84 5G

Met de motorola g84 5G brengt Motorola 5G-capaciteiten naar goedkopere smartphones. Het toestel verpakt die 5G-connectiviteit in een stijlvol design met unieke kleuren en een afwerking met vegan leer. Het toestel krijgt een pOLED-scherm mee van 6,5 inch, met een verversingssnelheid van 120 Hz. De maximale helderheid ligt op 1300 nits, net als bij de edge 40 neo. Het toestel kan bovendien tegen een spatje water en stof – daarvan is de IP54-certifiering getuige.

© Motorola

Ook op deze smartphone zitten drie camera’s, al zijn ze iets minder dan op de edge 40 neo. Het gaat om dezelfde 50 MP-hoofdcamera, een ultrawidelens van 8 MP en een selfiecamera van 16 MP. Ultra Pixel-technologie en OIS moeten je helpen om knappe beelden te schieten met de hoofdcamera. Voor de ultrawidelens is het mogelijk om met Macro Vision verschillende gezichtspunten uit te kiezen.  

De smartphone wordt aangedreven door Qualcomms Snapdragon 695 5G mobile platform. Dat maakt het ook mogelijk om met die g84 5G te genieten van Dolby Atmos-content. Over het algemeen is de processor zeer energiezuinig, waardoor je met de 5.000 mAh-batterij tot 2 dagen kan toekomen. Tot slot: ook hier zorgt Ready For ervoor dat je de telefoon draadloos kan aansluiten op beeldschermen die Miracast ondersteunen.

De motorola g84 5G is vanaf vandaag beschikbaar in de kleuren Viva Magenta (Kleur van het Jaar 2023), Marshmellow Blue en Midnight Blue. De eerste twee kleuren krijgen een afwerking in vegan leer, terwijl de midnight-variant in mat plastic te krijgen is. Het toestel krijgt een adviesprijs van 299 euro voor de basisversie met 256 GB aan opslag.

Motorola moto g54

© Motorola

Last but not least introduceert Motorola een flink budgettoestel met de moto g54. Het toestel biedt een scherm van 6,5 inch en maximaal 120 Hz verversingssnelheid. Op vlak van kleuren en contrast is het hier wel minder: de telefoon heeft namelijk een goedkoper lcd-scherm in plaats van een oleddisplay.

Net zoals de edge 40 neo en de moto g84 krijgt de moto g54 een camera van 50 MP met OIS. Daarnaast zit er een Macro Vision-camera op het toestel, al is niet duidelijk wat de exacte specificaties daarvan zijn. Selfies maken kan je in met 16 MP. Voor het geval de foto’s er niet goed (genoeg) uitzien: met Face Beauty biedt de g54 ook een systeem om je foto’s automatisch te retoucheren.

Verder is de telefoon uitgerust met een MediaTek Dimensity 7020-SoC. Daarvan mag je geen topprestaties verwachten, tenzij het om downloadsnelheden gaan. De g54 heeft namelijk ondersteuning voor 5G – iets dat je in deze prijsklasse zelden voorbij ziet komen.

De motorola moto g54 is vanaf vandaag beschikbaar in twee varianten. De 4/128GB-configuratie is te krijgen voor 179,99 euro, terwijl de 8/256GB-configuratie voor 199,99 de jouwe is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business