Nieuws

WhatsApp komt naar de iPad

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp is binnenkort ook beschikbaar voor de iPad. Momenteel wordt de tabletversie van de chatdienst getest via TestFlight.

WhatsApp was jarenlang enkel beschikbaar voor je smartphone. Meta wil daar nu verandering in brengen en stelt WhatsApp beschikbaar op iPads, meldt WaBetaInfo. Eerder was het al mogelijk om WhatsApp Web te gebruiken op de tablet, zoals dit werkt met eender welke webbrowser.

Een native app was nochtans niet beschikbaar. Met WhatsApp-bètaversie 23.19.1.71 op TestFlight kan men nu de volwaardige app installeren op hun iPad.

Het gaat daarbij om een volwaardige tabletversie van de chatdienst, met links het overzicht van alle chats en rechts het gesprek zelf. Linksonder vind je de WhatsApp-taakbalk met toegang tot recente telefoongesprekken, het ‘Updates’-tabblad en de instellingen. Of er ook tabletspecifieke functies aan de app zijn toegevoegd, is vooralsnog niet bekend.

Uitgelicht artikel WhatsApp WhatsApp krijgt geen reclame

Koppeling via Companion-modus

Na het installeren van WhatsApp op je iPad kan je hem aan je telefoon koppelen via de Companion-mode. In die modus fungeert de tablet als losstaand apparaat. Je smartphone hoeft ook niet aan te staan om via de tablet te kunnen chatten. Die koppeling werkt met zowel Android-telefoons als met iPhones. Er is slechts één belemmering: na 30 dagen wordt de tablet automatisch afgekoppeld van je account. Ook moet het primaire apparaat minimaal één keer per 14 dagen aan staan.

Uiteraard is het ook mogelijk om de tablet als primair apparaat in te stellen. Hiervoor moet je dan wel over een mobiel telefoonnummer beschikken dat nog niet elders is ingesteld.

Uitrol via TestFlight

Momenteel rolt Meta de iPad-versie van WhatsApp uit via TestFlight. Volgens WaBetaInfo worden de komende weken eerst bugs in de tabletversie voor iOS opgelost. Daarna kunnen alle gebruikers via hun iPad beginnen chatten en (video)bellen. Hoelang dit proces in beslag neemt, is ongeweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business