Nieuws

Google Pixel Buds Pro krijgen software-upgrade

Google Pixel Buds Pro
© Google
Google heeft woensdag tijdens Made by Google aangekondigd dat de Pixel Buds Pro een tweetal nieuwe software-functies krijgen. Ook introduceert het twee nieuwe kleuren.

Volledig nieuwe Google Pixel Buds Pro? Nee: daar gaat het ditmaal niet om. De hardware van de oortjes is namelijk ongewijzigd. Wel bieden de geüpdatete oortjes diverse (software)voordelen. Specifiek gaat het dus om twee aanpassingen: Bluetooth Super Wideband en Autopause.

Om maar met Bluetooth Super Wideband te beginnen: die techniek verbetert de audiokwaliteit tijdens telefoongesprekken. Het zorgt er namelijk voor dat audio van telefoongesprekken over een sterkere verbinding wordt verzonden. Dit voorkomt met name compressieartefacten.

Onderdeel van de software-upgrade is ook de Autopause-functie. Die functie stelt de Google Pixel Buds Pro in staat om te herkennen wanneer je praat, om vervolgens de transparantiemodus in te schakelen. Gesprekken in een Starbucks of bij de bakker worden hierdoor een pak eenvoudiger; je hoeft de oortjes niet uit je oren te halen of de transparantiemodus handmatig in te schakelen om een ander te verstaan. De functie wordt, net als vele andere Pixel-functies, aangedreven door AI.

Pixel Buds Pro Porcelain
Buds Pro in hun nieuwe kleur, Porcelain – © Google

Bekende hardware

Op het vlak van hardware is niets gewijzigd. Dit betekent dat de oortjes nog altijd beschikken over ANC, een transparantiemodus, IPX4-waterbestendigheid, een batterijduur van vijf uur en een case die draadloos (Qi) en bedraad (USB-C) kan opladen.

Kleuropties van Pixel 8

Tot slot kan je vanaf heden kiezen uit twee nieuwe kleuren Pixel Buds Pro: Baaiblauw en Porselein. Volgens Google komen de draadloze oortjes in België beschikbaar voor 229 euro.

Voor wie goed zoekt kan de Pixel-oortjes aan een lagere prijs vinden. De zoekgigant lanceerde de oortjes namelijk al in juli 2022. Kort daarop, in oktober, kwamen ze ook beschikbaar in Nederland. Gomibo bood de oortjes recent al aan voor nog geen 140 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business