Nieuws

Specificaties OnePlus Pad Go officieel onthuld

OnePlus Pad Go
© OnePlus via Digital Trends
OnePlus heeft deze week eigenhandig het gros van de specificaties van de OnePlus Pad Go onthuld. De introductie zou plaatsvinden op 6 oktober.

Er is een nieuwe middenklasse-tablet op komst: de OnePlus Pad Go. Zoals de naam doet vermoeden is het eigenlijk een goedkopere versie van OnePlus’ high-end Pad. Hoewel de onthulling pas vrijdag – in de nachtelijke uurtjes – plaatsvindt, heeft de Chinese fabrikant al diverse details van de tablet aan het publiek vrijgegeven. Zo raakte bekend dat de Pad Go een 11,35-inch-lcd-scherm krijgt, met een 2.4K-resolutie. Onderhuids is standaard 8 GB RAM en 256 GB opslag aanwezig, evenals een 8.000 mAh-batterij, bevestigde de fabrikant woensdag.

Daarmee is de batterij ruim 1.000 mAh kleiner dan op de duurdere Pad. Opladen duurt nochtans wel langer, en verloopt aan 33 watt via de SuperVOOC-oplader. Op de non-Go-versie ging het nog om 67 watt-lader. Een kleinere batterij betekent in dit geval overigens niet per se dat de batterij ook korter meegaat. Onderhuids is namelijk een zuinigere MediaTek Helio G99-chipset aanwezig. Bovendien is het scherm net iets kleiner.

Gekend is verder dat de tablet beschikt over een quad-speaker opstelling met ‘Dolby Atmos’-audio. Die opstelling vind je ook op zijn duurdere broer. Of het om dezelfde speakers gaat is niet bekend. Er zouden nog twee modellen van de tablet beschikbaar komen, met enkel Wi-Fi of Wi-Fi én LTE. Welke variant je ook kiest: er is steeds een microSD-kaartslot aanwezig. Ook draaien alle versies op OxygenOS 13.2, gebaseerd op Android 13. Details over de update-ondersteuning heeft OnePlus vooralsnog niet gedeeld.

Prijzen en beschikbaarheid

Tegen welke prijs de OnePlus Pad Go wordt geïntroduceerd, blijft gissen. OnePlus bracht de Pad in België en Nederland op de markt voor 499 euro. Verwacht wordt dat de Pad Go qua prijsstelling moet concurreren met Samsungs Galaxy Tab A-serie. In die serie wordt op korte termijn ook een nieuwe telg verwacht: de Galaxy Tab A9.

Vrijdag moeten zulke details in de loop van de dag worden vrijgegeven. Of we de tablet meteen in België zien verschijnen is nog wel niet zeker. Hoewel de eerste Pad in onze contreien verscheen, zijn er nog geen aanwijzingen dat dit ook staat te gebeuren met de Pad Go.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business