Nieuws

Xiaomi 14 debuteert mogelijk op 27 oktober

Xiaomi 14
© Xiaomi
Mogelijks lanceert Xiaomi zijn nieuwe high-end smartphonereeks op 27 oktober. Verwacht wordt dat het bedrijf in elk geval de Xiaomi 14 en 14 Pro introduceert.

Xiaomi houdt zijn lippen stijf op elkaar over de Xiaomi 14-serie. Volgens de Chinese techblog ITHome zou de lancering echter nog deze maand moeten plaatsvinden. Meer specifiek: het evenement vindt op 27 oktober plaats. De publicatie baseert zich voor die claim op data van ‘digitale bloggers’ en Xiaomi-winkelpersoneel.

We hebben de gedeelde lanceringsdatum niet onafhankelijk kunnen verifiëren. Er doen al wel langer geruchten de ronde dat Xiaomi de nieuwe vlaggenschepen ‘eerder dan normaal’ wil onthullen. Vorig jaar werd de Xiaomi 13-serie in december uitgebracht; net voor de feestdagen. Als de genoemde geruchten juist zijn, zou een introductie in oktober daarbij kunnen aansluiten.

Markant is wel dat de introductie heel dicht op Qualcomms Snapdragon Summit valt. Dit evenement staat steevast in het teken van de introductie van de nieuwste Snapdragon 8-serie chipset. Vermoed wordt dat de chipfabrikant ditmaal de Snapdragon 8 Gen 3 onthult. Juist die chipset zou Xiaomi voor zijn 14-serie willen inzetten.

Beperkte wijzigingen

Uitgaande van vroegtijdig beschikbare telefoonhoesjes, lijkt de Xiaomi 14-serie een kleinere upgrade vanaf de 13-serie. Gizmochina onthulde dat de schermformaten van de 14 en 14 Pro vrijwel identiek zijn aan de 13-serie, aan respectievelijk 6,4 en 6,7 inch. Wel is de cameramodule licht aangepast. Op de 14-serie zou namelijk plaats zijn voor een vierde cameramodule of een grotere, ronde flitser.

Ten slotte is gekend dat de batterijspecificaties zijn gewijzigd. Meer specifiek is de accu op de Xiaomi 14 fors gegroeid, van 4.500 mAh (13) naar 4.860 mAh. Het topmodel krijgt vrijwel ‘dezelfde’ accu als zijn voorganger, met een capaciteit van 5.000 mAh.

Lancering in Europa

Neem de gelekte informatie voorlopig wel met een korrel zout. Xiaomi heeft met geen woord gerept over de nieuwe smartphones, en dus ook nog geen specificaties bevestigd.

Een introductie op 27 oktober betekent niet dat de toestellen meteen in België beschikbaar komen. Meestal zijn de vlaggenschepen eerst een aantal maanden exclusief in China beschikbaar, vooraleer ook Europese consumenten ze kunnen aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business