Nieuws

Polar Vantage V3 officieel: eindelijk bijdetijds

Polar Vantage V3
© Polar
De Polar Vantage V3 is woensdag officieel onthuld. Nieuw is ditmaal het OLED-scherm en de ECG-sensor. Ook het prijskaartje is aangepast en ligt nu fors hoger.

Aan het hart van de Polar Vantage V3 ligt zijn biosensing-techniek genaamd ‘Elixer’. Volgens Polar gebruikt dat stukje software hartslag-, ECG- en bloedzuurstofsaturatie-metingen om gebruikers een gepersonaliseerd sportadvies te bieden. Zo kan het ook in de gaten houden in hoeverre je lichaam na het sporten is hersteld én hoe zwaar je zou moeten sporten.

Informatie die Polar hiervoor inzet moet een pak accurater zijn dan voorheen. De hartslagsensor zou bijvoorbeeld 25 procent accuratere metingen opleveren. Voor de twee andere sensoren, dus ECG en zuurstofsaturatie, geldt dat ze nieuw zijn op de Polar Vantage V3 en dat zulke vergelijkingen dus niet gemaakt kunnen worden. Tot slot krijgt het sporthorloge een sensor die de huidtemperatuur meet. Zo’n sensor vonden we recent ook op de Pixel Watch 2.

Stap naar OLED

Buiten de nieuwe samenstelling van gezondheidssensoren, gaf Polar de Vantage V3 ook een nieuw scherm mee. Voor het eerst gaat het om een OLED-paneel dat 1,39-inch meet. Het scherm biedt een 454 x 454 pixels resolutie en beschikt ook over een omgevingslichtsensor. Hierdoor kan de helderheid van het scherm worden aangepast aan je omgeving. Over een piekhelderheid van het AMOLED-paneel wordt niet gesproken in Polars specificatielijst.

Het horloge moet verder een stuk vlotter aanvoelen. Polar meldt dat de chipset ‘129 procent sneller’ is dan zijn voorganger. Gekoppeld aan de chipset vinden we 37 MB RAM en 32 GB opslag. Over het OS van de Vantage V3 doet Polar geen expliciete uitspraken. Waarschijnlijk gaat het dus weeral om het in-house besturingssysteem van de fabrikant. Dat het niet om Wear OS gaat is overduidelijk: de smartwatch heeft immers slechts 37 MB aan RAM.

Uitgelicht artikel De Polar Ignite 3 Polar brengt Polar Ignite 3 uit

41% grotere batterij

Zo’n low-power OS draagt wel bij aan een sterke batterijduur. Polar claimt dat de batterij ditmaal 41 procent groter is dan bij de V2 uit 2020, en tot 53 uur meegaat tijdens het sporten. Bij de V2 was dit nog beperkt tot 40 uur. In zijn reguliere horlogemodus gaat de batterij zelfs tot 288 uur mee. Ook in die modus geniet je van continue hartslagmetingen.

Fors hoger prijskaartje

De vernieuwingen komen wel met een hoger prijskaartje. Los kost de Polar Vantage V3 namelijk 599,90 euro. Consumenten kunnen daarbij nog kiezen uit drie kleuren: Sky Blue, Night Black en Sunrise Apricot. Vanaf 25 oktober wordt het horloge aan consumenten geleverd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business