Nieuws

Google Pixel 8 Pro ondergaat marteltest

Google Pixel 8 kleuren
© Google
YouTuber JerryRigEverything onderwierp de Google Pixel 8 Pro aan zijn rigoureuze marteltest. Een test die de duurste Pixel met vlag en wimpel overleeft.

Zeven jaar: dat is de levensduur die Google voor zich ziet met de Pixel 8-serie. Zowel de Google Pixel 8 als Pixel 8 Pro krijgen namelijk zeven jaar aan software-updates. Bovendien stelt de zoekgigant de onderdelen van de Pixel 8-serie zeven jaar lang beschikbaar. Kortom: ook in 2030 kan je een Pixel 8 ter reparatie opsturen. Of de achtste Pixel-generatie ook gebouwd is om zo lang mee te gaan? Daar geeft JerryRigEverything ditmaal uitsluitsel over.

Pak een screenprotector

Eén ding is meteen duidelijk: waarschijnlijk niet zonder screenprotector. Het scherm is afgedekt met Gorilla Glass Victus 2. Die beschermingslaag toont de eerste krassen op niveau 6 op de Mohs-schaal van hardheid. Bij niveau 7 zijn duidelijk diepere krassen zichtbaar op het scherm. Concreet betekent dit dat je Pixel 8 (Pro) niet beschadigd raakt door plastic. Ook autosleutels kunnen het scherm geen schade berokkenen. Wel kan ander vuil dat zich in je broekzakken ophoopt voor krassen zorgen.

Eveneens kwetsbaar voor krassen is het metalen frame en de camerastrook. Zowel de strook als het frame zijn opgetrokken uit aluminium en laten zich vrij eenvoudig beschadigen met een stanleymes. Dit betekent net zo goed dat zand en andere harde voorwerpen het glanzende frame van de Pixel 8 Pro kunnen beschadigen. Dat probleem is alvast niet exclusief aan de Pixel-serie. Alle telefoons met een aluminium (of zelfs metalen) frame laten zich relatief makkelijk beschadigen.

Sterker dan iPhone 15

JerryRigEverything sluit de marteltesten zoals gewoonlijk af met de buigtest. Een test die eerdere Pixel-modellen niet altijd ongeschonden doorliepen. Tijdens de buigtest met de Google Pixel 7 Pro ontstonden er bijvoorbeeld scheuren in het frame. Google lijkt die buigperikelen echter te hebben opgelost met de Pixel 8-serie. Zelfs na herhaaldelijk druk te zetten vanaf de voor- en achterkant, is het toestel intact. Het frame bleef dus ook onbeschadigd.

Uitgelicht artikel Google Pixel 8 Gezichtsherkenning Google Pixel 8 werkt voor betalingen

Wel was er een krakend geluid te horen dat doet denken aan houten planken. Onduidelijk is waar die geluiden vandaan komen en of dat ernstig is. Wat er ook speelt, een ding is duidelijk: de Pixel 8 Pro is sterker dan Apple’s iPhone 15 Pro Max. De YouTuber wist de achterkant van die smartphone ogenschijnlijk moeiteloos te breken.

Dan de vraag: kan de nieuwste Pixel zeven jaar mee? Met wat liefde voor het scherm en frame zou dat zeker mogelijk moeten zijn. Het is te hopen dat Google zijn updateclaims weet waar te maken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business