Nieuws

Google denkt aan ChromeOS Flex voor niet-ondersteunde Chromebooks

ChromeOS Flex
© Google
Google overweegt om ChromeOS Flex te introduceren voor Chromebooks die hun vervaldatum voor updates bereikt hebben. Er was nog nooit officiële ondersteuning voor ChromeOS Flex.

Eerder heeft Google al bevestigd dat Chromebooks vanaf 2024 tot 10 jaar aan software-ondersteuning zouden krijgen. Maar, heel wat Chromebooks dreigen intussen hun zogenaamd ‘end-of-life’ te bereiken voor updates. Om die gebruikers tegemoet te komen, overweegt Google om ChromeOS Flex officieel te gaan ondersteunen. Dat meldt XDA Developers naar aanleiding van commentaar door Chromium Gerrit.  

Die maakte melding van de ‘Flexor’-tag. Uit zijn comments zou af te leiden zijn dat er mogelijk een nieuw (officieel) besturingssysteem in de steigers staat voor Chromebooks. Daarin schrijft de expert “start flex-ing” en vermeldt hij een “dertiende partitie” die 10 GB groot moet zijn. Daaruit valt af te leiden dat het eerder om ChromeOS Flex gaat, dan wel nieuwe features voor ChromeOS.

ChromeOS Flex op Chromebooks

ChromeOS Flex installeren op Chromebooks mag dan oud nieuws zijn: het blijft niet zonder risico. Het is dan ook een primeur als Google het lichtvoetige OS officieel zou gaan ondersteunen voor zijn oudste Chromebooks. Bovendien zou ChromeOS Flex een aantal features missen, tegenover het completere ChromeOS. Dankzij officiële support zouden die nadelen kunnen wegvallen.

ChromeOS Flex is opgebouwd met dezelfde basiscode, maar je hebt bijvoorbeeld geen toegang tot de Google Play Store. Het zou wel héél groot nieuws zijn als Google binnenkort beslist om Android-apps officieel te gaan ondersteunen via ChromeOS Flex. Eigenaars van oudere Chromebooks zouden zo’n grote upgrade met open armen ontvangen. Of Google het OS officieel gaat ondersteunen, zal nog moeten blijken.

Uitgelicht artikel Google Chrome Google Chrome krijgt visuele update op Android

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business