Nieuws

Samsung ziet marktaandeel smartphones verder wegzakken

Samsung Galaxy S24 Ultra
© Unsplash / Zana Latif
Marktonderzoeker Canalys stelt dat Samsungs marktaandeel op de smartphonemarkt steeds verder afbrokkelt. Wel behouden de Zuid-Koreanen hun toppositie in de smartphonebranche.

OPPO is het enige smartphonemerk dat jaar-op-jaar in de groene cijfers staat. Vergeleken met het derde kwartaal van 2022 steeg zijn marktaandeel met één procentpunt. Zowel Apple als Samsung, wereldwijd de grootste smartphonefabrikanten, moeten marktaandeel inleveren. Bij Apple blijven de verliezen beperkt tot één procentpunt. Samsung moet daarentegen twee procent inleveren. De fabrikant blijft wel de grootste producent wereldwijd, met een marktaandeel van 20 procent.

Zoals gewoonlijk volgt Apple de Koreanen op de voet. Met een verschil van drie procentpunt neemt de technologiegigant plaats twee in, met een aandeel van 17 procent. Xiaomi staat op plek drie; het merk wist een relatief sterk jaar neer te zetten na dalingen het jaar ervoor. Dat resulteert in een gelijkblijvend marktaandeel van 14 procent.

Minder verkopen in Europa

Met name de Europese consument houdt de hand op de knip. Waar Canalys in andere markten de smartphoneverkopen weer ziet toenemen, zou dat in Europa pas volgend jaar het geval zijn. In het afgelopen jaar namen de Europese verkopen met 13 procent af. Voor 2024 voorspelt het een kleine stijging van 7 procent.

Wereldwijd werden in het derde kwartaal zo’n 1 miljard telefoons verkocht. Het Europese aandeel bleef steken op 132 miljoen toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business