Nieuws

Eerste afbeeldingen Xiaomi’s HyperOS liggen op straat

Xiaomi HyperOS
© Xiaomi
Vanaf de Xiaomi 14-serie stapt de Chinese smartphonefabrikant af van MIUI. HyperOS neemt die rol over, en van dat OS zijn nu de eerste afbeeldingen gelekt.

HyperOS neemt na 13 jaar het stokje over van MIUI als Xiaomi’s softwarelaag voor Android. Volgens de fabrikant is het nieuwe OS gericht op verbeterde prestaties, vloeibaarheid en connectiviteit. Het ontwerp van HyperOS’ UI bleef nog wel afgeschermd. Duidelijk werd dat we daar met de Xiaomi 14-serie kennis mee zouden maken. Via Weibo lekten ditmaal echter vroegtijdig afbeeldingen uit van de nieuwe softwareschil.

Op beeld zien we een softwareschil die veel wegheeft van MIUI. Wel kan het vergrendelscherm meer op smaak worden gebracht van de gebruiker met diverse templates, lettertypen en widgets. Xiaomi wijzigde verder het menu om achtergronden in te stellen, en ook de snelle instellingen van HyperOS zijn geheel vernieuwd. Het geheel ziet er nu wat meer geordend uit. Tegelijk blijft Xiaomi duidelijk afkijken bij Apple. Zowel de volume- als helderheidssliders komen van Apple.

Momenteel zijn de icoontjes op het startscherm nog wel gelijk aan MIUI. Of die nog wijzigen voor de release van HyperOS later dit jaar, is niet bekend. Het zou wel gaan om een ‘vroegtijdige bètaversie’ van HyperOS, claimt GSMArena. Er zou dus nog het een en ander kunnen wijzigen.

Wereldwijde uitrol in 2024

Xiaomi’s nieuwe softwareschil blijft in eerste instantie exclusief aan China. Pas in 2024 start de uitrol in andere landen. Welke telefoons de overstap wagen van MIUI naar HyperOS, is niet bekend. Op dit punt is wel geweten dat de Xiaomi 14-serie direct met het nieuwe OS wordt uitgebracht.

Naar verluidt zouden we op 27 oktober kennismaken met Xiaomi’s nieuwe vlaggenschip-serie. Ook daarbij geldt: de wereldwijde introductie zou pas begin 2024 plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business