Nieuws

Circuit van Spa-Francorchamps nu helemaal na te lopen in Google Street View

spa-francorchamps
© Google Street View
Op 30 mei reed een Google Street View-auto rond op het circuit van Spa-Francorchamps. Het legendarische Formule 1-parcours is nu ook virtueel na te lopen in Street View.

De beelden die de Street View-wagen capteerde werden eerst naar een datacenter gebracht en daar aan elkaar gemonteerd als een 360-gradenervaring. Vanaf vandaag kan je het hele circuit van Spa-Francorchamps virtueel nawandelen. Grappig detail voor de oplettende kijker: in de Raidillon, een van de bekendste en meest kleurrijke bochten van de Formule 1, kan je de pers zien staan die op 30 mei aanwezig was (ondergetekende TechPulse-redacteur rechts in beeld).

Spa-Francorchamps op Street View

Spa-Francorchamps is het eerste circuit in ons land dat volledig in kaart gebracht werd en in 360 graden na te lopen is in Google Street View. Daarvoor reed de captatiewagen van Google twee rondjes, aan een maximale snelheid van 50 km per uur. Spa is het zesde circuit dat via Street View te bekijken is, na Zandvoort (Nederland), Silverstone (Verenigd Koninkrijk), Monza (Italië), Fuji (Japan) en het Circuit of the Americas (Verenigde Staten).

“Dit emblematische circuit is eentje dat we nog niet gedaan hadden en dat is vooral voor motorsportfans bijzonder leuk. Het is fantastisch om Spa-Francorchamps van dichtbij te bekijken”, reageerde Michiel Sallaets, Communication Lead Google BeLux.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business