Nieuws

Nieuwe iPads met M3-chips komen pas in 2024

iPad Pro
© Unsplash / Daniel Romero
Wie een nieuwe Apple-tablet wil aanschaffen, wacht best nog een jaartje: in 2024 komt Apple met opgefriste iPads.

2023 was voor Apple een bewogen jaar. Het merk introduceerde in september de iPhone 15-reeks: de eerste Apple-smartphone met een usb-c-connector. Tijdens het Scary Fast-evenement eind oktober onthulde de technologiereus nog enkele opgefriste iMacs en Macbooks. Fans van tabnlets bleven in 2023 echter op hun honger zitten: Apple kondigde in 2023 namelijk geen nieuwe iPads aan.

Het zou volgens Bloombergs Mark Gurman echter niet te lang meer mogen duren voor we nieuwe iPads te zien krijgen. Volgens de Apple-analist zouden nieuwe tabletcomputers niet meer voor dit jaar zijn, maar staan ze volgend jaar wel opnieuw op het programma. Apple zou nog niet helemaal klaar zijn met het opfrissen van de iPads. Volgend jaar zou het bedrijf echter “de volledige iPad-line-up updaten”. Het zou dan niet alleen om het standaardmodel gaan. Ook de iPad mini, iPad Air en iPad Pro zouden daarbij een update krijgen.

Nieuwe chip

Voor meeste iPads gebeurde dat het laatst in 2022 – met uitzondering van de iPad mini, die ondertussen al van 2021 dateert. Apple zal de toestellen vermoedelijk uitrusten met nieuwe M3-chips in verschillende varianten. Momenteel biedt Apple al zo’n M3-, M3 Pro- en M3 Max-chips aan. De mogelijkheid bestaat dat Apple met een nieuwe en sterkere variant van die processor zal komen: de M3 Ultra.

Die chip wordt volgens Gurman “nog niet breed getest”. Het is dus onduidelijk of er een M3 Ultra naar de nieuwe iPads komt. Waarschijnlijker is dat die chip voorbestemd is voor de nieuwe Mac Studio die momenteel in de ontwikkelingsfase zit.

Nieuwe Apple-producten in 2024

Verder staan er voor 2024 nieuwe MacBook Air-modellen op de planning. Het zou dan opnieuw om een 13-inch- en een 15-inch-variant gaan. Ook zou Apple in 2024 met een bijgewerkte versie van zijn Mac Mini komen. Tot slot zou 2024 ook nieuwe AirPods-oortjes brengen. Voor een nieuwe versie van de AirPods Max is het in ieder geval wachten tot 2025.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business