Nieuws

Proximus verkoopt Edpnet aan Citymesh

EDPnet
© Edpnet
Edpnet heeft wederom een nieuw onderkomen: Citymesh. De Belgische telecomprovider neemt de onafhankelijke telecomspeler over van Proximus, die het noodlijdende bedrijf eerder had gekocht.

Met die transactie was in maart 20,5 miljoen euro gemoeid. De aankoop volgde op een periode van onzekerheid voor Edpnet. Het bedrijf uit Sint-Niklaas zat diep in de schulden, en gesprekken met schuldeisers boden geen soelaas. Verkoop bleek uiteindelijk de enige optie om de onzekerheid voor klanten en medewerkers te beeïndigen. Proximus kwam als hoogste bieder uit de bus en beloofde het bedrijf en zijn cultuur in stand te houden. Van die beloften komt weinig terecht nu Edpnet weeral een nieuw onderkomen heeft: Citymesh.

Proximus schrijft in een persbericht dat Citymesh de activiteiten van Edpnet overneemt. Hiermee komt weeral een einde aan een (nieuwe) periode van onzekerheid. Na de overname werd Proximus namelijk het voorwerp van een mededingingsonderzoek. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) besloot een dag na de overname een onderzoek te starten naar vermeend machtsmisbruik. Citymesh diende daarnaast een beroep in tegen de overdracht van Edpnet naar Proximus.

Uitgelicht artikel Digi Digi gaat glasvezelstrijd aan met Proximus

Aan zowel het onderzoek van de BMA als het beroep van Citymesh komt nu een einde. Proximus zegt tevreden te zijn met het besluit van de mededingingsautoriteit. “Dit laat toe een einde te maken aan de onzekerheid rond de toekomst van edpnet en de continuïteit op lange termijn voor zijn klanten te garanderen”, aldus de telecomprovider.

Toekomstperspectief Edpnet

Net als Proximus benadrukt Citymesh de unieke bedrijfscultuur te willen behouden. Klanten en het personeel van Edpnet kunnen verder rekenen op een “soepele overgang en ononderbroken service”. Met Edpnet bedient Citymesh ineens 46.000 klanten met vast internet en nog eens 13.500 mobiele klanten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business