Nieuws

Ongebruikte Gmail-accounts worden vanaf volgende maand verwijderd

© Unsplash / Solen Feyissa
Al een tijdje niet meer ingelogd bij Gmail? Dan is er kans dat het binnenkort niet meer kan: Google verwijdert namelijk inactieve accounts.

Wie een Gmail-account heeft, maar daar al twee jaar niet op is ingelogd, loopt kans om het account kwijt te spelen. In mei maakte Google al bekend dat het oude accounts zou gaan verwijderen. Vroeger deed de zoekmachinegigant dat ook al, voor wie twee jaar of langer niet ingelogde op het account. Wel verdween toen enkel de data die aan het account gelinkt wordt. Vanaf december zal Google het volledige account verwijderen.

Het is niet zo dat Google op 1 december meteen alle oude en inactieve accounts verwijdert. In eerste instantie zal Google accounts verwijderen die ooit werden aangemaakt, maar die daarna nooit meer gebruikt werden. Zijn er YouTube-video’s aan je account gelinkt? Dan heb je geluk: momenteel laat Google die accounts buiten schot, waardoor ze zonder problemen kunnen blijven voortbestaan.

Gmail-account activeren

Heb je geen YouTube-video’s aan je account hangen? Dan moet je er op een andere manier voor zorgen dat het account geactiveerd wordt. Dat is enorm simpel: het volstaat om een Google-zoekopdracht uit te voeren terwijl je ingelogd bent met het account. Ook kan je een bestand naar Google Drive opladen, een YouTube-filmpje bekijken of zelfs gewoon een e-mail lezen via de Gmail-client.

Loopt je account kans om verwijderd te worden? Dan heeft Google je daar normaal gezien al van op de hoogte gebracht. De vraag is natuurlijk of die waarschuwing doeltreffend is: door de waarschuwingse-mail te lezen, activeer je namelijk het account opnieuw. Pushmeldingen via Android kan de zoekmachinegigant ook niet sturen: als je Gmail-account gebruikt werd om op een Android-telefoon in te loggen, is je account óók actief. Gebruikers waarvan het account gevaar loopt om verwijderd te worden, lopen de waarschuwing van Google wellicht mis.

De accountverwijderingen moeten Gmail veiliger maken. Volgens Google lopen ongebruikte accounts meer risico om (ongemerkt) gecompromitteerd te worden. De oude accounts verwijderen zou alvast dat veiligheidsprobleem verhelpen.

Uitgelicht artikel Gmail HTML-versie van Gmail gaat in 2024 op de schop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business