Nieuws

WhatsApp laat je vergrendelde chats verbergen

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
WhatsApp laat je straks vergrendelde gesprekken verbergen. Verborgen gesprekken kan je dan enkel nog terugvinden met je ‘geheime code’.

Momenteel is de optie voor het verbergen van de gesprekken nog in ontwikkeling. WaBetaInfo zegt code gelinkt aan de functie te hebben gespot in bètaversie 2.23.24.20 van WhatsApp voor Android. Die update wordt reeds uitgerold via de Google Play Store. Voor enkele bètagebruikers is de optie direct beschikbaar na de update, schrijft de publicatie.

Zij kunnen hun vergrendelde gesprekken verbergen via de lijst met vergrendelde chats. Aldaar heeft WhatsApp een tweetal instellingen toegevoegd: voor het verbergen én een geheime code. Die twee zijn ook aan elkaar gelinkt. Wil je je vergrendelde gesprekken verbergen? Dan moet je daarvoor een geheime code instellen. Vervolgens verdwijnt de lijst met vergrendelde chats van het ‘Gesprekken’-scherm.

Geheime code

Wil je zo’n vergrendeld gesprek openen? Daarvoor moet je de geheime code invoeren in de zoekbalk op het Gesprekken-scherm. Let wel, de code ontgrendelt ook meteen je gesprekken. Waak dus goed over de ingestelde code om te voorkomen dat ongenodigden de gesprekken kunnen lezen. Daarnaast mag je de code ook niet vergeten. Zonder de code verlies je immers toegang tot de gesprekken.

Vergrendelde gesprekken verbergen WhatsApp
© WaBetaInfo

WhatsApp heeft daarvoor wel een oplossing ingebakken. Die oplossing geeft je weer toegang tot de gesprekken als je de code verliest. Daarvoor wordt de inhoud van het gesprek gewist. Het is mogelijk dat die functie pas wel later voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar komt.

Uitrol voor Android

De chatdienst rolt de geheime code momenteel enkel uit voor de bètaversie van Android. Wanneer de stabiele versie van WhatsApp aan bod komt, is niet bekend. Meestal duurt het enkele weken tot maanden vooraleer de uitrol wordt afgerond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business