Nieuws

Google Titan-beveiligingssleutel werkt nu ook met passkeys

Google Titan
© Google
Google heeft zijn Titan-beveiligingssleutels vernieuwd. Beide 2FA-sleutels kunnen nu ook omgaan met passkeys voor inloggen zonder wachtwoord.

Google heeft vrij geruisloos de Titan-serie vernieuwd. In eerste opzicht lijkt er niets gewijzigd: de Titan-serie komt nog altijd beschikbaar in usb-a- en usb-c-varianten. Nieuw is wel dat ze allebei ondersteuning bieden voor NFC én werken met passkeys. Google stelt dat beide sleutels meer dan 250 passkeys kunnen opslaan. Hierdoor zijn het de “beste FIDO2-beveiligingssleutels” in hun klasse, claimt de zoekgigant op The Keyword.

Eenvoudig inloggen bij Google

Passkeys maken het inlogproces een pak eenvoudiger. Er is namelijk geen wachtwoord meer nodig. Gebruikers die een Titan-beveiligingssleutel gebruiken om passkeys in te stellen bij Google, hebben voortaan enkel de Titan én een eenvoudige pin nodig om in te loggen. Dat is overigens niet zozeer uniek aan Googles diensten: naast een passkey heb je in principe enkel een pincode nodig – of biometrische authenticatie – om wachtwoordloos in te loggen.

Hoewel we steeds spreken over Google-diensten, werkt de beveiligingssleutel met alle diensten die werken met passkeys. Ook andere bestaande 2FA-standaarden van FIDO worden ondersteund. Daar het gros van de Westerse diensten de FIDO-standaard gebruikt voor beveiligingssleutels, moet dat in de meeste gevallen niet tot complicaties leiden.

Beschikbaar in België

Wat betreft OS-ondersteuning moet je minimaal op Android 5.0 of iOS 13.3 draaien (iPhone en iPad) om de Titan-beveiligingssleutels te kunnen gebruiken met USB en Bluetooth. Verder werken de sleutels met browsers die de W3C-webverificatie ondersteunen, waaronder Chrome, Edge, Firefox en Safari.

Voorlopig zijn de Google Titan-beveiligingssleutels enkel beschikbaar via de Google Store in België. Beide varianten (usb-a of -c) kosten 35 euro per sleutel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business