Nieuws

Deze presidentiële docu op Disney+ mag je niet missen

The Lady Bird Diaries
© Disney+
Disney+ heeft met The Lady Bird Diaries een werkelijke hit te pakken. De docu scoort een 8,1 uit 10 op filmsite IMDb en op Rotten Tomatoes staat de score op douze points: 100%.

The Lady Bird Diaries draait om wellicht de meest invloedrijke First Lady ooit: de vrouw van Lyndon B. Johnson, die van 22 november 1963 tot 20 januari 1969 president was van de VS. De makers van The Lady Bird Diaries maakten gebruik van meer dan 123 uur aan audio-opnamen, gemaakt door de First Lady.

In de documentaire komen ook persoonlijke dagboeken van Lady Bird Johnson aan bod. Daaruit zal blijken dat ze één van de meest invloedrijke First Ladies ooit is geweest. Het geeft ook inzicht in hoe het leven achter de schermen eraan toe ging. Het leven in een van de meest bewogen periodes van de Amerikaanse politiek, te midden van de Koude Oorlog en Vietnamoorlog.

Tezamen met spetterende beelden maakt het tot een verhaal die je aan de buis gekluisterd houdt. Je kan het verhaal gelukkig in één keer uitkijken: de docu bestaat uit één geheel en duurt exact 200 minuten. Kijkers van rondom de wereld lijken alvast positief verrast door de documentaire – zoals gezegd met hoge scores op zowel IMDb als Rotten Tomatoes tot gevolg.

Streamen op Disney+

The Lady Bird Diaries is direct te streamen via Disney+ in België en Nederland. Was je ons voor en heb je de documentaire al bekeken? Bezoek dan zeker ons Disney Plus maandoverzicht voor extra kijktips.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business