Nieuws

WhatsApp krijgt e-mailverificatie, voorlopig enkel voor iOS

whatsapp
Beeld via Canva
Meta rolt een nieuwe update voor WhatsApp op iOS-apparaten uit: versie 23.24.70 is nu beschikbaar in de Apple App Store.

Met versie 23.24.70 van WhatsApp op iOS krijgen gebruikers toegang tot een langverwachte functie. Lange tijd kon je namelijk enkel je telefoonnummer aan de berichtendienst koppelen. Die koppeling is nodig om inloggen veilig te maken. Installeer je de berichtendienst op een nieuw toestel? Dan krijg je een zescijferige code doorgestuurd via sms. Die moet je ingeven voor je toegang krijgt tot WhatsApp.

In meeste gevallen vormt dat geen probleem, behalve als je geen mobiel bereik hebt. Je zal dan geen sms-berichten kunnen ontvangen en sturen. Zonder mobiel bereik kan je dus niet inloggen op WhatsApp. Aangezien de berichtendienst vaak gebruikt wordt om berichtjes te sturen zonder mobiel bereik, is die beperking iets of wat eigenaardig. WhatsApp werkt die eigenaardigheid weg, en maakt het mogelijk om ook via wifi je account te verifiëren.

E-mail als extra verificatiemethode

Daarvoor zal de applicatie, zoals eerder aangekondigd, e-mail gebruiken. In plaats van een sms’je, zal je dus een e-mailbericht krijgen met daarin zes cijfers. Die functie moet je wel eerst inschakelen. Navigeer naar de appinstellingen en dan naar ‘Account’ om dat te doen.

WhatsApp zal wel telefoonnummers blijven gebruiken voor verificatie. De nieuwe e-mailoptie is dus geen vervanging, maar eerder een toevoeging. Het maakt het in ieder geval mogelijk om ook zonder mobiel bereik aan te melden bij WhatsApp. Je e-mailadres blijft bovendien verborgen voor je contacten.

Opmerkelijk genoeg staat de nieuwe functie voor e-mailverificatie niet vermeld in de changelog. Normaal gezien staan daarin alle verandering die een update met zich meebrengt beschreven. Bij WaBetaInfo ontdekten ze de nieuwe functie door rond te kijken in de applicatie.

Sommige gebruikers zullen bovendien zien dat WhatsApp er een beetje anders uitziet: de groene kleur werd aangepast, net zoals de interface in het algemeen. Deze nieuwe interface is slechts voor een beperkt aantal gebruikers zichtbaar, maar zou over de komende paar weken naar meer accounts worden uitgerold.

Android

Ook voor Android zou een soortgelijke functie onderweg zijn: eerder deze maand werd de e-mailverificatiemogelijkheid gespot in de bètaversie van de chatapplicatie voor Android. Een precieze lanceringsdatum is niet gekend, al zou die niet te lang meer op zich mogen laten wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business