Nieuws

Ubisoft toont schermgrote advertentie middenin Assassin’s Creed-game

Playstation Ubisoft AC
© Unsplash / Aurélia Dubois
Heel wat gebruikers kregen schermvullende reclame te zien in het midden van een Assassin's Creed-game. Volgens Ubisoft gaat het om een fout.

Ondanks het feit dat zo goed als elke AAA-game tegenwoordig een halve winkel is, gamen meeste mensen liever zonder reclame. Dat bleek dit weekend nog maar eens toen een heleboel Assassin’s Creed-fans naar sociale media trokken om daar over hun game te klagen. Ubisoft zou een schermvullende reclameboodschap getoond hebben: “koop Assassin’s Creed Mirage met 20% korting”, middenin de game.

De reclame leek zich te beperken tot Assassin’s Creed Odyssey, een game die al enkele jaren oud is. Wie die game afgelopen week speelde, kan wel eens een advertentie gezien hebben. De titel is beschikbaar voor PlayStation, Xbox en pc en trekt elke dag nog ongeveer 5.000 spelers aan. Aanvankelijk leek de reclame zich te beperken tot Xbox-consoles, maar dat bleek niet van lange duur: ook op de andere platformen kregen spelers de schermvullende boodschap te zien.

De kwestie zorgt voor heel wat ophef op sociale media: het officiële Assassin’s Creed-X-account laat weten dat het om een “technische fout” gaat, maar dat die nu rechtgezet is. Met andere woorden: je kan de game weer zonder reclame spelen. Daar nemen veel gamers echter geen genoegen mee. Velen stellen dan ook de vraag waarom de mogelijkheid om zo’n schermvullende reclame te tonen überhaupt in de game verwerkt zat. Meeste gebruikers vermoeden bovendien dat het niet om een fout gaat, maar om een test. Daarbij zou Ubisoft willen meten hoe gamers reageren op reclame tijdens het gamen.

Volgens de post op X zou de pop-up enkel voor het hoofdmenu van de game bedoeld zijn. Dat die nu in de in-game menu’s te zien was, noemt het account dan ook “storend” en zou niet meer mogen gebeuren.

Uitgelicht artikel gamingmarkt Gamingmarkt is in 2023 groter dan ooit

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business